Apple överaskade över framgången med App Store

Apple och många av deras partnerns var helt oförberedda på App Stores framgång – något som även överaskat flera andra mobiltelefon-tillverkare.

“We had no idea there would be 2bn downloads by October”, “Most people within Apple, if you had told them it would be a fifth of that by now, they would have been pretty happy.” sa Matt Murphy från Kleiner Perkins, som håller i iFound, som investerar i olika utvecklare som verkar lovande till Financial Times.

Nu när det har laddats ner över 2 miljarder apps från App Store så kan vi vara säkra på Apple har lite pengar över för att överleva eventuella ekonomikriser som kan komma. Sidan rapporterar även att varje iPhone-användare i snitt laddar ner 10 nya program varje månad. Hur många av dom som blir kvar på telefonen efter en vecka framgår inte.

Framgången har även fått andra telefontillverkare att lansera sina egna App Stores. Bland annat Nokia med sin Ovi Store och Android med Android Market. Men ingen av dessa har hittills kommit upp i Apples försäljningsnivåer.

Festman

Festman

Skribent

Dela:
 • Filippus

  Apple tjänar ju inget på app store. Det e bara dom som gör spelen som kammar hem stålar. Så dom kmr inte ha några pengar att ta därifrån i fall dom skulle komma i ekonomikris… men från mkt annat antagligen…Men rätta till det så va det super bra artikel :)

 • Filippus: Tack, roligt att folk gillar vad jag skriver om. Men Apple tjänar på App Store. Varje utvecklare som säljer får 70% av priset och resten tar Apple. Även om det kan se lite ut så är det en bra slant i slutändan när man har över 100 000 program till salu.

 • LoverBoy88

  Japp det stämmer vad Marco säger. Jag vet inte den exakta procenten Apple tar. Men dom tar en viss procent. Sen om jag inte minns fel så tar även Apple betalt för att ha apps i deras AppStore.
  + Att man får betala en bra slant för programmet man gör apps med.

  Så dom har sina sätt att suga pengar på alla sätt. Det är ju trots allt Apple vid snackar om.! XD

 • Filippus

  Haha Okej sorry då hade jag fel!:P Jag syftade mitt utalande på den här artikeln från macworld:
  http://macworld.idg.se/2.1038/1.230164/app-store-ingen-storre-guldgruva