Apple håller i iOS 4.0.1/4.1?

Som en tradition brukar Apple lansera en mindre uppdatering av sina operativ cirka två till tre veckor efter att dom har släppts. 2008 blev 2.0 – 2.0.1, 2009 blev 3.0 – 3.0.1 och nu år 2010 bör vi även få en 4.0.1. Ryktet säger dock att Apple håller i uppdatering trots dom buggar som finns, varför? Jo därför att jailbreak-industrin blomstrar.

Om vi ska gå efter den rytm Apple visat prov på tidigare skulle iOS 4.0.1 redan finnas tillgänglig i iTunes. Det var även rykten som tidigare sa att 4.0.1 skulle finnas måndag 5/7 vilket visade sig vara felaktigt. Det går att diskutera vare sig Apple är försenade eller inte, dock verkar majoriteten vara inställda på att Apple har lärt sig av sina misstag och nu fortsätter sitt krig mot jailbreak.

Att ryktet om en försening eller indragning ens kommit på tal är på grund av ett twitterinlägg gjort av @MaxdMerc som jobbar på Apple Store. I hans twitter framgår följande;

”Guy in Apple Lakeside seems 2 think 4.0.1 is delayed as they r doing a fix 2 stop jailbreak that they have found. Dunno if true?”

Det är även andra twitteranvändare som bekräftat att dom ryktena bör vara sanna då samma meddelande framgått vid andra Apple Store runt om i världen. @Sportycos säger följande i sin twitter;

”Sportycos @TaimurAsad @chpwn I can confirm this in a way. That store is near where I live. A friend of mine works there and told me the same.”

Hur det än är kan vi konstatera att ingen 4.0.1 finns tillgänglig ännu och det finns säkerligen en ”bra” anledning till det. För alla som kör jailbreak går det att skicka ut ett litet OBS redan nu. När 4.0.1/4.1 kommer bör största försiktighet användas, uppdatera inte i första taget om du vill jailbreaka iPhone!

Tack till Jesper som tipsade om nyheten.

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela:
 • Elin

  Jag har en jailbreakad iPhone 3Gs med 3.1.3. Jag vill gärna uppdatera till 4.0, men vill samtidigt inte bli av med mitt jailbreak. Men självklart skulle jag hellre vilja ha 4.0 ofixad, i någon vecka och sen jailbreaka den, än att ha 3.1.3, och sedan kan man inte uppdatera till 4.0 längre utan bara till 4.0.1. Rekommenderar ni mig att uppdatera till 4.0 nu innan de ändrar den? (när kommer jag kunna jailbreaka min om den har 4.0? Jag kan inte genomföra någon av era guider än så länge… Har jailbreakat med spirit och har inte mac!)

  Sedan har jag en annan fråga.. Om jag uppdaterar så mitt jailbreak försvinner. Hur blir det då med alla appar som jag insallerat genom installous? Kommer de att försvinna eller vara kvar? Jag förstår att de genom cydia kommer försvinna, men hur är det med de genom installous?

  Dessutom, om jag uppdaterar till 4.0, finns det då något sätt för mig att få tillbaka min 3.1.3 version om jag ångrar mig?

  • @Elin, Hej Elin,

   Det finns ett sätt för dig som är lite komplicerat, men det fungerar. Börja med att följa den här guiden; http://iphoneguiden.se/spirit2pwn-jailbreaka-ios4/. När du har gjort det följer du http://iphoneguiden.se/jailbreaka-och-las-upp-iphone-3gs-med-ios4/ fast du använder sn0wbreeze istället för pwnagetool.

   Jag tycker inte att du ska uppdatera till 4.0. Det smartaste skulle vara om du använder sättet jag beskrev innan. Vill du inte göra det kan du ladda ner tinyumbrella (googla) och därifrån signera din iPhone via ECID. Det finns guider här på sidan hur du gör, fråga om inte annat.

   Alla appar via externa källor bortsett från Cydia kommer tillbaka via iTunes förutsatt att du installerar ett plugin i Cydia. Enligt sidans regler får jag inte nämna vad men tillägget finns i samma källa som installous. Det är inga problem och hitta, du bör även ha det installerat nu.

   Om du är jailbreakad nu kan du kolla vad det står i Cydia. Kolla om du har signed files for 3.1.3 eller 3.1.2. Du bör utan tvekan ha för 3.1.3 om du har varit upplåst där över en månad.

   Mvh

 • Elin

  Tack för svaret.

  Jag läste igenom guiderna, men det känns lite riskabelt på något sätt, känns som att det bara kan bli värre än vad det är nu. Det känns inte riktigt värt det. Dessutom är trots det du sa, rädd att alla (de flesta) appar ska försvinna, eftersom jag alltid lägger in apps, direkt på iPhonen, jag går aldrig via iTunes längre. Gjorde det dock i början, innan jag jailbreakat iPhonen, så de apparna som finns på datorn, är de gamla. Vilka är ganska få, och rätt tråkiga. De nya verkar inte ha först över, och man inte ändra något i fliken program, när man har iPhonen inkopplad och försöker i iTunes. Det har fastnat på något sätt, och jag vågar inte trycka på synkronisera program-knappen, eftersom att apparna som finns på datorn, då kommer ersätta de jag har i iPhonen nu. Jag har testat att installera appsync, men det verkar inte fungera… Vet inte om det är det programmet, eller något liknande som du syftar på..? vad menar du med ” tillägget finns i samma källa som installous”?

  Alltså, jag menar. Kan jag alltså installera 4.0 sedan, när det kommit en enkel jailbreak till det (skulle inte Spirit lansera en version?) eller måste jag uppdatera till 4.0 nu, så jag inte riskera att 4.0.1 hinner komma och jag inte kan ta del av jailbreakning av 4.0 så att säga?

  Ja, det står i Cydia att de har signade filer för 3.1.3. Bra det, det borde alltså inte va några problem för mig om jag vill nedgradera mig igen? Vilket är det lättaste sättet att göra det, med hjälp av de här filerna som Cyida har sparat åt mig?

  Om jag testar OS 4, och vill ha tillbaka 3.1.3 funkar väl det? Alltså jailbreaka det med spirit, precis som förr? Jag har iTunes 9, har inte vågat uppgradera!

  Tack, så mycket för att du svarar och är så hjälpsam. Kanske krånglar till det lite för dig nu, men vill gärna ha svar på mina funderingar, om det går. :)

  iPhoneguiden äger dessutom, ni som driver sidan, gör ett riktigt bra jobb!

 • Tillägget som finns i Cydia är det du pratar om :) Dock är det bara en liten detalj du har missat. När du är i iTunes högerklickar du på din iPhone (som finns i menyn till vänster som tillkopplad enhet) och väljer ”överför inköp”. Allt du har laddat ner då kommer att hamna i ditt iTunesbibliotek och du kan därefter synkronisera programmen felfritt.

  Jag tror att Comex (spirit) vet vad han sysslar med så det kvittar, jag rekommenderar att du väntar med uppdateringen tills jailbreaket finns, det borde inte dröjja allt för lång tid. Om du verkligen vill försäkra dig om att inget problematiskt sker signerar du din iPhone nu, det går att göra utan att du uppdaterar iPhone.

  Det är bra att du är signerad för 3.1.3. Det innebär att du alltid kan, oavsett vad som händer, nedgradera din 3GS till 3.1.3. Den är dessutom alltid upplåsningsbar som det ser ut idag så du komemr alltid kunna ha en jailbreakad iPhone som läget är nu. Att nedgradera gör du via iTunes, det enda kravet är att din dator är omdirigerad till Saurik istället för Apple (http://iphoneguiden.se/framtidssakra-itunes-for-jailbreakaterstallning/)

  Japp om du testar kan du gå tillbaka, problemet är att du inte får uppdatera iTunes då, samtidigt som ett annat problem är att du måste uppdatera iTunes för att kunna testa iOS4. Summerat blir det att för att gå tillbaka till 3.1.3 måste du ha itunes 9.1, men för att testa iOS4 måste du har iTunes 9.2. Det finns kryphål men ngt komplicerat för den vanliga användaren.

  Inga problem, det är bara kul och hjälpa till och extra roligt när man visar uppskattning. Tack så mycket för lovorden, vi gör vårt bästa och har förhoppningar om att få en så pass bra sida som möjligt :)

 • Elin

  Den lilla detaljen hjälpte mycket! Tack så mycket! Tänk att jag missat det. ^^ Nu fungerar det perfekt att synkronisera appar i alla fall. :D

  Okej. :D Jag tror nog att jag väntar. :) Det ska bli spännande att få testa OS 4, sedan.
  Har blivit så van, vid att ha en jailbreakad lur nu, så det känns inte så roligt att uppdatera och bli av med jailbreaket. (Speciellt biteSMS, är jag mycket förtjust i! :D)

  Men när Comex lanserat blir det att testa, OS 4. :) (Det var Spirit och eran guide, som gjorde att jag vågade testa på jailbreak. Det ångrar jag inte! Är mycket nöjd!)

  Okej, jag väntar med att uppdatera iTunes en tag till. Men när det blir 4.0 för min iPhones, del så får det väl bli en iTunes-uppdatering då. :)

  Okej :D
  Tack så mycket för hjälpen! Det uppskattas verkligen!