645 Pro – en iPhone kamera-applikation för fotografer

Idag finns det applikationer för nästan alla olika tillfällen och något appstore verkligen kryllar av är appar till kameran. 645 PRO är en kameraapplikation till iPhone vars syfte är att ge användaren full kontroll och bästa bildkvalitet. 

645 PRO är designad och utvecklad av professionella fotografer för att likna och fungera mer likt en systemkamera än en mobiltelefon. Du kan själv enkelt ställa in fokus, vitbalans och exponering. Du får information direkt på skärmen i realtid likt en SLR kamera vad det gäller exempelvis ISO och slutartid.

Applikationen tillåter dig också att spara bilderna i ” developed-RAW”-dRAW-TIFF*” format för vidare redigering vilket är den första och hittills enda applikationen som gör.

 

 

 

Fördelarna med applikationen är bildkvaliten, kontrollen du har över reglagen samt formaten du kan spara bilderna i. Redan nu har dock applikationen fått kritik för det enorma batteriupptaget  samt att telefonen blir väldigt varm vid användningen då den kräver mycket kräm ifrån telefonen.

*Uttrycket står för filer i TIFF-format som inte har genomgått någon typ av bearbetning i en applikation efter att bilden är tagen.

 

Applikationen finns att köpa i AppStore för 22 kronor.

645 PRO - Michael Hardaker

 

Källa: Apple via [Länk]

 

Lovisa

Lovisa

Skribent

Dela:

Comments are closed.