Hur du vidarekopplar samtal på iPhone

vidarekoppla samtal iphone

Att vidarekoppla samtal på din iPhone kan vara en praktisk funktion, särskilt om du vill se till att viktiga samtal alltid når dig, även när du inte är tillgänglig. Här är en steg-för-steg-guide för hur du ställer in vidarekoppling av samtal på din iPhone.

Steg för att vidarekoppla samtal

1. Öppna Inställningar

Börja med att öppna appen “Inställningar” på din iPhone. Den ser ut som ett grått kugghjul.

2. Gå till Telefon

Bläddra ner i inställningarna och tryck på “Telefon”. Detta öppnar inställningarna relaterade till samtal och röstmeddelanden.

3. Välj Vidarekoppling

I menyn för Telefon hittar du alternativet “Vidarekoppling”. Tryck på detta för att öppna inställningarna för vidarekoppling av samtal.

4. Aktivera Vidarekoppling

Skjut reglaget till “På” för att aktivera vidarekoppling av samtal. När den är aktiverad blir reglaget grönt.

5. Ange nummer för vidarekoppling

Under reglaget finns ett fält där du kan ange telefonnumret som du vill vidarekoppla samtalen till. Skriv in det önskade numret och tryck på “Tillbaka” för att spara.

6. Bekräfta inställningarna

Efter att ha ställt in vidarekopplingen kan du gå tillbaka till telefoninställningarna för att se att vidarekopplingen är aktiverad. Om du vill stänga av vidarekoppling, gå tillbaka till samma meny och stäng av reglaget.

Kontrollera vidarekopplingen

För att säkerställa att vidarekopplingen fungerar korrekt kan du göra ett testanrop till din iPhone från en annan telefon. Om allt är inställt korrekt bör samtalet automatiskt vidarekopplas till det nummer du angav.

Tips och tricks

  • Vidarekoppling till röstmeddelande: Om du vill att samtal ska gå direkt till röstmeddelande när du är upptagen eller inte kan svara, kan du justera dina röstmeddelande-inställningar så att de är anpassade efter dina behov.
  • Ringa tillbaka: Om ett nummer har vidarekopplats kan du alltid ringa tillbaka till det ursprungliga numret när det passar.
  • Mobiloperatörens inställningar: Tänk på att vissa mobiloperatörer kan ha egna regler och avgifter för vidarekoppling av samtal. Kontrollera med din operatör om du har frågor kring detta.

Sammanfattning

Vidarekoppling av samtal på din iPhone är en enkel process som kan göras på några minuter. Genom att följa dessa steg kan du se till att viktiga samtal inte går obemärkt förbi, även när du inte är tillgänglig. Oavsett om du är på jobbet, på semester eller bara inte kan svara för tillfället, kan vidarekoppling vara en ovärderlig funktion för att hålla kontakten.

Fler artiklar

Visa alla artiklar