XS Max säljer trefaldigt bättre än XS

I Sverige kostar XS Max 1 200 kronor mer än XS. I USA är det hundra dollar, ungefär 900 kronor, som skiljer dem åt i pris. För detta får man en större skärm och bättre batteritid – vilket många iPhoneanvändare uppenbarligen verkar värdesätta högt. 

Det är den välkända analytikern Ming-Chi Kuo, som berättat om de tidiga siffrorna, skriver TechChrunch. Enligt honom står det klart att XS Max utklassar den mindre modellen i försäljningen hittills. Han säger också att 256 GB är det mest populära valet, och att space-grey och Rose Gold är betydligt mer populära än silver.

Vidare hävdar han att försäljningen av XS Max bara kommer att öka under årets sista månader. Detta främst tack vare en hög efterfrågan på den asiatiska marknaden och högtider som jul.

Mer signifikant uppgradering för X-användare

En anledning till att XS Max säljer så mycket bättre än XS kan vara att befintliga X-användare inte märker någon enorm skillnad i ett byte till XS. Givetvis finns en del skillnader – inte minst A12-chippet – men skärmarna är lika stora. Den som vill byta upp sig märker betydligt större skillnad i att köpa en XS Max, som har den största skärmen någonsin.

En annan, kanske mindre, faktor kan vara batteritiden. På förhand utlovade Apple en extra batteritid på 90 minuter jämfört med iPhone X. Batteriet har många ansett varit något av en akilleshäl för Apple på senare år. 90 minuter skulle innebära en väsentlig skillnad, men tester har nu visat att XS Max faktiskt har sämre batteritid än X (10:38 jämfört med 10:49). Trots det slår den XS med råge, som har en batteritid på 09:41 i testet som länkas.

Vem är Ming-Chi Kuo?

Genom åren är det många analytiker som gett sig på att förutspå Apples handlingar och bedöma deras verksamhet på olika sätt. En som stuckit ur mängden är Ming-Chi Kuo, som nu anses vara en av de mest pålitliga rösterna i sammanhanget. Business Insider kallade honom till exempel för ”den mest träffsäkra Apple-analytikern i världen”, medan BGR har sagt att han ”sannolikt är den mest pålitliga näringslivsbevakaren på planeten”.

Bland hans senare förutsägningar spår han att iPad Pro byter till USB-C och att en billigare Mac med Touch ID kommer att lanseras. Exakt hur det blir med detta får vi se framöver, men hans facit talar för sig självt.

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

Mobiltillbehör X & XS

Stort utbud av mobiltillbehör till iPhone X samt iPhone Xs.

Till Butik / Beställ

Mobiltillbehör iPhone XR

Stort utbud av mobiltillbehör till iPhone Xr

Till Butik / Beställ

Tillbehör iPhone XS Max

Stort utbud av mobiltillbehör till iPhone XS Max

Till Butik / Beställ
Karl Oskarsson

Karl Oskarsson

Skribent

Dela: