XS Max har bättre batteritid än konkurrenterna i intensivt batteritest

För ungefär två veckor sedan publicerade vi en artikel om hur XS Max i praktiken hade en sämre batteritid än vad Apple utlovat. Att iPhones har haft problem med batterier är ingenting nytt. Därför är det kanske nu skönt för Apple och iPhoneanvändare att XS Max vinner över konkurrenternas flaggskepp Note 9, Pixel 3 XL och Xperia XZ3 i ett test.

I artikeln vi publicerade, där ett lågintensivt test gjordes, förlorade såväl XS som XS Max över modeller som Huawei P20 Pro, Note 9 och Pixel 2 XL. Faktum är att de nya modellerna inte ens var bättre än iPhone X i testet som Tom’s Guide gjorde.

Nu? Ja, nu ser det lite ljusare ut. Under mer intensiva testförhållanden har XS Max visat sig vara riktigt bra.

Se videon här.

Det är Youtubekanalen MrWhoseTheBoss som ligger bakom testet. Samtliga telefoner hade samma ljusstyrka och wi-fi samt bluetooth påslaget. Man inledde testandet med lättare appar, för att sedan gå över till tunga spel och videoinspelning i 4K. Redan från början visar det sig att XS Max batteri räcker längre än de andra. När Xperia XZ3 efter ungefär två och en halv timme är nere på 37 %, har XS Max inte ens gått ned till 60 %. Pixel 3 XL och Galaxy Note 9 ligger på 45 respektive 47 % i det här skedet.

Detta trots att XS Max har det svagaste batteriet i testet, när vi talar om mAh.

mAh:

XS Max: 3174
Xperia XZ3: 3300
Pixel 3 XL: 3430
Galaxy Note 9: 4000

Apple medgav tidigt att man inte planerade att förstärka batteriet i dessa termer. Snarare är det mjukvaran (iOS 12) samt ett smartare chip – A12, som kan använda batteriet mer effektivt – som är orsakerna till att XS Max utpresterar konkurrenterna, trots färre mAh. En annan faktor är att ta hänsyn till är att XS Max har den största displayen av dem alla.

Tider:

XS Max: 6h, 16 min.
Galaxy Note 9: 6h, 4 min.
Pixel 3 XL: 5h, 19 min.
Xperia XZ3: 3h, 58 min.

Karl Oskarsson

Karl Oskarsson

Skribent

Dela: