WWDC 2013 – Den stora lanseringen?

WWDC 2013

Nedräkningen har börjat – WWDC 2013 närmar sig med stormsteg. Och med den kommer också Apples nya iOS – det nya operativet som hyser stor förväntan runt om i iVärlden. Men ett nytt operativ är inte det enda vi kommer få vila ögonen på. Vi listar samtliga rykten och nyheter på vad som eventuellt visas! Detta om vi skall tro på alla de ”rykten” som spridit sig som en löpeld.

iOS 7

iOS 7 – Med platt design

Sedan Scott Forstall lämnade Apple och Jonathan Ive tog över hans plats har förhoppningarna om ett helt nytt iOS varit stora, och det är med största sannolikhet att vi kommer få se iOS 7 under WWDC.

De största ryktena när det gäller iOS 7 är ett nytt gränssnitt med en helt ny design. Designen kommer att vara ”platt”, något som Jonathan Ive förespråkar och tillämpar på alla av Apples produkter. Det finns en stor chans att mycket av det som fallit oss naturlig med iOS genom åren kommer försvinna.

När det gäller nya funktioner finns det inte mycket som är självklart. Men vi hoppas i alla fall att Apple bjuder på massa nytt som vi inte visste att vi behövde. Men bara för att nämna ett par exempel:

– Ikoner som är mer dynamiska – Gör hemskärmen mer levande

– Förbättra låsskärmen – Mer användbar med diverse genvägar eller dylikt

– Gör orientationslåset orienteringsbart – välj hur orienteringslåset skall vara

– Ändra standardapplikationerna – ändra Safari till Chrome som standard-webbläsare

– Bättre sorteringsalternativ för applikationer – Sidor i mappar? Mappar i mappar?

[sannolikhet-hog]

iPad 5, iPad mini & iPhone 5

iPad 5 – Tunnare och lättare

Fjärde generationens iPad blev inte riktigt så populär när den lanserade i oktober förra året. Kanske mest på grund av att den släpptes tätt in på förra generationen och skillnaderna var inte så stora som förhoppningarna. Så en femte generationens iPad skulle vara på sin plats – med lite fler nyheter.

Enligt de senaste ryktena kommer Apple presentera femte generationens iPad under WWDC med helt ny design. Den nya designen ska påminna om iPad mini. På insidan väntas nästa generations processor som ger både bättre prestanda och mindre energiåtgång.

[sannolikhet-medel]

iPad 5 & iPad mini 2

iPad mini 2 – Med Retinaskärm

Trots att iPad mini har sålt otroligt bra finns det många som väntar på en iPad mini med retinaskärm. Skall vi tro på ryktena är det vad vi kommer få se under WWDC. iPad mini 2 med retinaskärm och A6-processor alltså, men den lär dock inte släppas förrän senare i höst.

[sannolikhet-medel]

iPhone 5

iPhone 5S eller iPhone 6?

Trots att WWDC är en utvecklarkonferens är det inte helt omöjligt att vi kommer få se nästa generation iPhone. Om det blir en ”iPhone 5S” eller ”iPhone 6” är oklart. Följer vi dock historia får vi en ”iPhone 5S”. Men vad står ”S”:et för? ”iPhone 3GS” stod för ”Speed” medan ”iPhone 4S” stod för ”Siri”.

Vi tror i alla fall inte att det blir några större förändringar när det gäller hårdvaran i nästa iPhone. Det som ryktas är ny processor, bättre kamera och kanske NFC-stöd som stått på tapeten länge.

[sannolikhet-medel]

Apple iWatch

iWatch – Armbandsur med iOS

Armbandsur från Apple – hur otroligt det än låter så är det vad många hoppas och tror på inför WWDC 2013. Vi har kunnat läsa flera artiklar på Internet där uppgifter tyder på att Apple planerar en iWatch och som förhoppningsvis lanseras i år.

Enligt de rykten som spridit sig kommer iWatch få en böjd skärm och huvudfunktionen är att visa information och kommunicera med iPhone, iPad eller iPod.

[sannolikhet-medel]

iTV loggan på framsidan

iTV – Nästa generationens TV?

Att Apple ger sig in i tv-branschen har varit ett samtalsämne i evigheter. Men snart är det kanske dags för Apple att visa upp sin vision vid årets WWDC. Glöm inte att vi länkar alla våra nyheter, rykten och koncept om en iTV nedan, ta gärna del av det!

[sannolikhet-lag]

Apple Musik

iRadio – Apple återuppfinner radion

Sist men inte minst, kan Apples nästa stora grej bli iRadio. Apple och musik går hand i hand och det var kanske det Tim Cook menade när han sa att vi utforskar ”nya” marknader. iRadio förväntas vara en musiktjänst från Apple där fokus ligger på att erbjuda en ”online-radio” där du får välja musikgenre och sedan skippa låtar. En radiofunktion som är litet mer interaktiv.

[sannolikhet-medel]

Dokument

Samling av nyheter, rykten och koncept

Utöver den ovannämnda uppskattningen från iPhoneguiden vill vi även dela med oss de inlägg som vi publicerat på sistone. Dessa nedan listade länkar kan alla ha någon sanning i sig som kan mycket väl ha med årets WWDC att göra. Så läs gärna och glöm inte att kommentera här nedan! Vi älskar att höra våra läsares åsikter, förutsägelser och kritik!

Nya rykten om iOS 7 inför WWDC 2013

Biljetterna till WWDC 2013 slutsålda på två minuter

Gör din iPhone eller Mac redo för WWDC med ny bakgrundsbild

Apple bjuder in till event den 10-14 juni

Yep – iOS 7 släpps i tid

iOS 7 börjar dyka upp i serverloggar

Nytt koncept för iPhone mini och iOS 7

Video och bilder: ”iPhone 6″ och ”iPhone mini”

Renderade bilder på iWatch-koncept

Nya rykten om iOS 7 inför WWDC 2013

Analytiker tror på billigare iPad mini i sommar

Rykte: iPad femte generationen med tunnare design

Rykte: Apple snart i hamn med iRadio

Nytt koncept för Jonathan Ive och iOS 7

Femte generationens iPad sägs komma till hösten

Rykte: iOS 7 ligger efter i schemat

Rykte: Apple lanserar iPhone 5S redan i Juni?

Koncept: iOS 7 och multitasking

Rykte: iTV kan komma att släppas vid årsskiftet

iOS 7 – Koncept – Multitasking på ett helt nytt sätt

Koncept på Notification Center

Koncept: Illustrationer på iTV

Två snygga koncept på iWatch

Konceptvideo: låsskärmen på iOS

Rykten: Apple lanserar en iPhone 5S, iOS 7 och en iPad i sommar

Rykten: iWatch med iOS redan i år

Tim Cook: ”Vi utforskar nya kategorier”

Nytt koncept för multitaskingraden i iOS

Rykte: Apple har 100 personer som jobbar på en ”iWatch”

Skrivet och sammanställt av Olle Eriksson och Leon Pejic. 

Leon

Leon

Skribent

Dela:

Comments are closed.