Virus i iPhone – varna nära och kära!

Den här nyheten är knappast rolig, men desto viktigare att lyssna. Det har nu kommit ett virus till iPhone som rensar din telefon på all den information och blankar den, det vill säga raderar allt du har på ditt SIM-kort och internminne. Det är inte troligt att ni skulle besöka sidan, men olyckor händer alltid.

Det är ikeygen som rapporterar om en sida som går att nå, den heter ”UNLOCK NOW FREE” och finns presenterad på andra hemsidor. I förebyggande syfte länkar varken ikeygen eller vi till sidan, men kom ihåg att hålla er undan från ”UNLOCK NOW FREE”. Detta gäller endast på iOS och det tar endast 15 sekunder att bli blankad.

”“UNLOCK NOW FREE”. DON’T go to this page from iOS device (iPhone, iPad, iPod touch), if you do this, however, you’ll see -10-15 seconds of an animation followed by the text: “DOWNLOAD UNLOCK 2 NOW FREE”. Then it’s already too late and your information will be cleared (SIM and idevice information).”

Det här är inte det första viruset som kommer till iPhone, men förmodligen ett av dom som märks. Tag varning, varna dina vänner.

[ikeygen]
HS

HS

Skribent

Dela:

Comments are closed.