iPhoneGuiden.se

Idag kör vi igång med veckans app eller appar om det har släppts flera bra appar under veckan som gått.

Varje måndag kommer vi publicera Veckans app(ar) med appar som släpptes någon gång under föregående vecka. Vi kommer berätta mer om dessa och varför vi valt den eller dessa till veckans bästa app(ar).

Först ut är 2K Sports NHL 2k11, äntligen ett bra hockeyspel till iPhone och iPod Touch.

Något jag har saknat i App Store är ett bra hockeyspel för iPhone och iPod Touch, men det har spelutvecklaren 2K Sports ändrat på. Förra veckan släppte de 2K Sports NHL 2K11 till iPhone och iPod Touch som får mig att påminnas hur det var att spela hockeyspel på första Playstation.

Grafiken i spelet kan jämföras med äldre hockeyspel till Playstation eller PC, och enligt mig är det helt okej för att vara ett spel till iPhone, men att man inte har lagt in stöd för Retina Display gör mig besviken. Förhoppningsvis får vi se det senare i en uppdatering.

NHL 2K11 saknar även kommentatorer när man spelar en match. Det enda är ljudeffekterna från spelarna och oljud från publiken, vilket inte gör det riktigt lika roligt att spela.

En sak som gör mig skeptisk till dessa spel på iPhone är de virtuella kontrollerna på skärmen som man inte känner med fingrarna, men jag tycker 2K Sports har gjort de bästa av situationen och det fungerar bra. För att styra spelarna över planen använder man en joystick på vänster sida och för att skjuta, passa och tackla, m.m. använder man någon av de tre knapparna på höger sida. Det kan vara ovant i början, men man lär sig ganska snabbt.

Spelet innehåller flera spellägen, välj bland Season Mode, Quick Mode, Free Skate, och Shoutout Mode. Man har även lagt spelarbyten, skador och möjlighet att ändra reglerna.

2K Sports NHL 2K11 kostar 15 kr på App Store, och frågar du mig är det värt det. Det är utan tvekan det bästa och roligaste spelet till iPhone och iPod Touch även om det finns några nackdelar. Utvecklaren har även lagt ut en gratisversion på App Store, mitt rekommendation är att testa den innan du köper hela spelet.

App Store-länk: 2K Sports NHL 2K11