Veckan på iPhoneGuiden v.52

Julveckan 2013 är snart tillända och trots att veckan inkluderat en stor högtid då många varit lediga har det inte varit dödstyst på nyhetsfronten. Detta mycket tack vare förra veckans största nyhet alltså släppet av Evasi0n7 det nya jailbreaket för iOS 7. Detta släpptes inte helt utan rabalder. Evad3rs, hackergruppen bakom Evasi0n hade inkluderat en alternativ app store på den kinesiska marknaden vid namn TaiG vilken innehöll privatkopierade appar och det blev ramaskri i jailbreakkretsar.

evasi0n-jailbreak-ios7

Evad3rs har under veckan postat inte bara ett utan två öppna brev till jailbreak-communityt och förklarat sig. Man har även låtit uppdatera Evasi0n och i och med uppdateringen tagit bort TaiG. Även Cydia har uppdaterats för iOS 7 under veckan och ett untethered jailbreak för iOS 6.1.3/6.1.5 har släppts.

Tack vare det nya jailbreaket har nyhetsflödet dominerats av tips på appar och tweaks som fungerar tillsammans med iOS 7. BiteSMS som är en väldigt populär app i jailbreaksammanhang har släppts i sin första betaversion för iOS 7 och vi har även tipsat om hur man med byter ut operatörslogga på sin jailbreakade iOS-enhet. Sista men inte minst får ni inte missa vårt test av Pebble Smartwatch.

Nu är det bara några dagar kvar av 2013 och vi ser fram emot ett fullspäckat Apple-år 2014.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.