iPhoneGuiden.se

iPhone, iPod, iPad. Ständigt skrivs det om jailbreak för apples portabla touchenheter och så självklart som det är för somliga att använda jailbreak är det lika självklart för andra att inte göra det. Jag har alltid varit en ”jailbreakare” och aldrig kunnat tänka mig något annat, men vad är det som gör jailbreaket till en så stor del av iPhone?

Att inte ha Cydia installerat på min iPhone skulle vara ett mörker. Apples mjukvaror är väldigt bra och blir bara bättre och bättre med tiden, jag tror dock inte att jag är ensam om att påstå att mjukvarorna känns låsta efter att ha använt jailbreak. Det finns stora delar som är bra, mindre bra, ovärda men framförallt inte tillräckliga. Det kan vara väldigt svårt att få den inblicken innan man har prövat jailbreak men tro mig, efter det första försöket är man fast.

Jag har från dag ett promotat BiteSMS för iPhone, det finns inget bättre än appen som dessutom har lyckats bli gratis för dom som klarar av iAd. För att ta exemplet med BiteSMS kan man få en inblick i vad jailbreak faktiskt förmedlar. Med BiteSMS är det aldrig nödvändigt att stänga pågående app för att kontakta någon, det är helt enkelt bara att snabbskapa ett mess i appen med en riktig ”apple-ruta” som dyker upp. Lysande app som borde vara originalen i iPhone. För er som undrar över BiteSMS kan ni se mer här.

BIteSMS är en av få saker som gör jailbreaket guld värt. Det kryllar av tillägg och extrafunktioner som tidigare inte var möjligt. Topplistorna som vi har baseras på användarnas favoriter men det är endast en bråkdel av allt som faktiskt finns. För alla som använder Jailbreak finns det personliga favoriter, vissa måste ha 3G unrestrictor, Winterboard med möjlighet till teman, iFile för största kontroll, Lockdown för säkerhet eller varför inte Rename för att byta namn på appar.

Det går knappt att beskriva allt som går att göra. Om vi listar ett par funktioner för jailbreak innebär det att du kan;

Ja att fortsätta att prata om vad jailbreak gör och är bra för går det att mala om i dagar. Det är individuellt vad man tycker men min syn på det hela är nog tydlig vid det här laget. Hur som helst, ni som inte har provat bör verkligen ge det ett försök.