Vad vi kan förvänta oss från Apple-eventet

På onsdag är det återigen dags för Apple att presentera några av sina nya produkter borta i San Fransisco och av alla rykten att döma kommer vi få se en ny iPhone och Apple Watch under kvällen. Nedan sammanfattar vi de mest trovärdiga ryktena kring dessa.

iPhone 7

Det mesta tyder på att Apple kommer visa upp nästa generationens iPhone, troligen iPhone 7 och iPhone 7 Plus, med 4,7 respektive 5,5 tumsskärm. Enligt rykten kommer designen nästan vara identisk med iPhone 6 och iPhone 6s, men med vissa skillnader tack vare ny kamera, borttagen hörlurskontakt och nya antennband. Så, även om form och storlek är densamma så kommer det finnas tydliga skillnader.

Kameran i iPhone 7 kommer om vi ska tro uppgifter vara större och utrustats med ny sensor. 4,7-tumsmodellen ska nu också vara utrustad med optisk bildstabilisering, vilket funnits i Plus-modellen sedan tidigare. Mest intressant är kanske ryktet om att Plus-modellen fått dubbla kameror, vad nu detta kan resultera i för trevliga funktioner.

Inte helt oväntat ryktas nya iPhone också vara utrustad med nästa generationens chip, A10, som förväntas ge högre prestanda och samtidigt vara mer energisnål. Uppgifter tyder även på att batteriet är något större än i förra iPhone. Vi kan därmed förvänta oss att modellerna erbjuder något längre batteritider, vilket tycks vara mycket efterlängtat bland nuvarande iPhone-användare.

Vidare påstås Apple ha utökat ramminnet för iPhone, två gigabyte för 4,7-tumsmodellen och tre gigabyte för Plus-modellen. Varför den större modellen utrustats med mer ramminne tros bero på bl.a. nya extrakameran.

I övrigt ska Apple ha klämt in snabbare Wi-Fi- och LTE-kort samt lagt till en ny kulör, Space Black, för att göra det ännu svårare för oss att bestämma vid ett eventuellt köp.

AirPods

Ryktet om att nästa iPhone saknar hörlurskontakt har inte oväntat resulterat i en hel del spekulationer om att Apple kommer släppa nya hörlurar, antingen som ansluts med Lightning eller trådlöst med Bluetooth. Och det dröjde inte länge innan de första uppgifterna om nya hörlurar dök upp på internet.

Uppgifterna som 9to5mac publicerade i början av året påstår att Apple kommer släppa nya EarPods med Lightningkontakt som levereras med iPhone 7 samt ett par trådlösa ”AirPods” som erbjuds som ett ”premium”-alternativ.

Apple Watch 2

Vid sidan om iPhone 7 kommer eventet med stor sannolikhet också bjuda på en ny Apple Watch, och uppgifter tyder på att andra generationen får samma utseende, men med en rad efterlängtade förbättringar.

Bland annat ryktas Apple Watch 2 få snabbare processor, inbyggd GPS, barometer och större batteri tack vare att de lyckats tillverka en tunnare skärm. Apple ska också ha lyckats göra nya Apple Watch vattentätare, frågan är om den är helt vattentät.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela: