Utvecklare utkastad från App Store

melinkerApple har sänt ett klart meddelande till alla utvecklare som vill lura App Store. Programutvecklaren Molinker har blivit utkastad tillsammans med 1000 av sina program för just detta.

Den kinesiska utvecklaren hade över 1000 program i affären, dom flesta var kopior av andra populära apps, när några besökare tipsade bloggen iPhoneography. Det var då skribenterna såg att dessa apps fick ständigt femstjärniga recensioner för program som inte var värda det.

iPhoneography skrev sedan ett långt e-brev till Apples marknadschef Phil Shiller och anklagade att Molinker gav ut gratiskoder till sina apps i utbyte för bra recensioner. I dom flesta av fallen så var dessa recensioner dåligt skrivna och enkla att hitta.

Tack vare detta bedrägeri så åkte Molinkers apps långt upp på listorna. En app, kallad ColorMagic, kom till och med upp som en personalfavorit (vilket väcker frågan om Apple ens väljer dessa favoriter).

Efter en vecka av typisk Apple-tystnad så skrev iPhoneography på nytt till Phil och då fick man svar på en gång: “Yes, this developer’s apps have been removed from the App Store and their ratings no longer appear either.”

admin

admin

Skribent

Dela: