iPhoneGuiden.se

Semaphore har uppdaterat TinyUmbrella med förebyggande stöd för iPhone 4S. Det innebär att du nu kan lagra SHSH för iOS 5.0.1b men även, precis som tidigare, iOS 5.0.1 och 5.1b förutsatt att du riktar signaturen mot Apple.

Som alltid när det talas om SHSH och signaturer stormar förundrade kommentarer om vad detta är och vad det innebär. Att gå in i detalj på vad SHSH är skulle bara förvirra den stora skara som är nyfikna men det som går att säga i korthet är att SHSH (även betecknade blobs i vissa sammanhang) är vitala för att kunna återställa iPhone, iPod och iPad till tidigare mjukvaruversioner som Apple har lanserat.

Har man SHSH för en specifik mjukvara, exempelvis 4.3.3, 4.3.5 med mera, kan man när man vill i framtiden återställa iPhone till just dessa mjukvaror. Har man dock inte signaturen, alltså SHSH, kommer iTunes att skicka ett felmeddelande och du är fast på den mjukvara som du kör. Apple har detta som en säkerhetsåtgärd för att motverka jailbreak och det bygger förenklat på att iTunes måste godkänna återställningen genom att skicka en förfrågan som sedan får ett svar, ja eller nej. Får den ja har man SHSH lagrade, får den ett nej har man inga SHSH.

Att den senaste uppdateringen från Semaphore är förebyggande är för att det i dagsläget inte finns något exploit som kan använda SHSH-signaturen och alltså återställa iPhone 4S trots det att dem är lagrade. Ingen tid för oro dock, i och med det jailbreak som står inför oss kommer detta, med största sannolikhet, att bli möjligt. Med andra ord, alla som har en iPhone 4S (och annan iEnhet för den delen också) bör lagra sina SHSH.

För att lagra dina filer, se följande guide.

Källa: Semaphore [Via]