Två skadade på grund av tredjepartsladdare för iEnheter

Tidigare kom det nyheter om en kvinna som blev dödad av elektricitet när hon skulle använda sin iPhone 5 samtidigt som den laddades. Nu kommer ännu ett fall med likaså allvarliga följder.

Apples laddare

I första fallet var det en kvinna, 23-åriga Ma Ailun från Kina, som svarade i sin iPhone 5 medan den laddades. Hon  sägs ha fått en stark elektrisk ström som tyvärr tog hennes liv. Apple kommenterade händelsen: ”Vi är ledsna över denna tragiska händelse och våra djupaste beklagelser går till offrets familj. Vi kommer genomföra en noggrann utredning och vara fullt samarbetsvilliga.”. Senare i utredning påvisades det att hon hade en tredjepartstillverkat laddare som hon använde i samband med olyckan och som orsakade den tragiska händelsen. Mer om denna historia kan läsas här.

Men nu nyligen kom nyheter om ännu en olycka där ytterligare tredjepartsladdare vållat skador. De senaste tio dagarna har en man legat i koma till följd av en stark elektrisk ström som tydligen uppkommit när han laddade sin iPhone 4.  Wu Jiantong, 30 år, skrek att han höll på att bli elektrifierad medan han stoppade i laddaren i väggen tillsammans med sin iPhone. Hans syster sprang till hans räddning och drog ut laddaren ur eluttaget. I räddningshandlingen blev hon också elektrifierad och kände små nålliknade stick i fingertopparna, genom armen samt kroppen och avslutningsvis genom fötterna. Brodern hade vi det läget blivit helt medveteslös. Därefter var det sjukhusvistelse för Jiantong, där han ligger än i dag på grund av svåra skador. Mer om denna specifika berättelse kan du läsa om här.

Kontentan är att ”Piratladdare” inte är att leka med. Man bör endast köpa laddare med EU-stämplar och godkännanden.

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

Elago Trio Charging

Laddstation för iPhone, Apple Watch och AirPods.

Till Butik / Beställ

Exelium Xpad 2.1

Trådlös laddningsplatta med plats för två enheter.

Till Butik / Beställ

satechi charger

5-port USB Charging

Dockningsstation med plats för fem enheter

Till Butik / Beställ

 

Leon

Leon

Skribent

Dela:

Comments are closed.