”Tufft år för iPhone”

Analytikern Ming-Chi Kuo hos KGI publicerade i helgen en rapport som förutspår hur försäljningen kommer se ut för iPhone 2016. Det ser inte helt lovande ut.

Delvis baserat på rykten om att iPhone 7 kommer se i stort sett likadan ut som sina två föregångare har Kuo två olika scenarion som kan tänkas ske. Båda är relativt dåliga ur ett Apple-perspektiv och det värsta tänkbara scenariot skulle vara att Apple säljer mindre iPhones än vad man gjorde 2014. Det året sålde man 193 miljoner telefoner och i denna rapport varnar KGI för att man kan hamna så ”lågt” som på 190 miljoner sålda iPhones.

Kuo

Kuo har också försökt att se potential under året och det bättre scenariot landar runt 205 miljoner iPhones, vilket ändå är under marknadens förväntade volym på 210-230 miljoner. Kuo förutspår också att Apple för första gången sin kategori iPhone kommer att underprestera och vara det enda av topp-5 företagen för smartphones som kommer backa i andel 2016.

Till sist avlutar Kuo med att han tror att 2017 kommer bli ett stort år för Apple där han hänvisar till sin tidigare rapport om att iPhone skulle återgå en design mer lik iPhone 4 i glas och med en AMOLED-skärm.

Taggar:
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: