iPhoneGuiden.se

optimera batteritid iPhone

iPhone är bäst på mycket ­– men batteritiden har aldrig varit den starkaste sidan. Som tur är, finns det en hel del du kan göra för att optimera batteritiden. Så här gör du:

1.    Strömsparläget

Strömsparläget är ett givet verktyg för att få iPhone att räcka längre mellan laddningar. När strömsparläget är påslaget så kommer en del funktioner att påverkas. Till exempel:

stromsparläge

Så aktiverar du strömsparläge

Att aktivera strömsparläge är enkelt. Gå bara in på Inställningar > Batteri och tryck på reglaget vid Strömsparläge för att sätta på det.

En ännu enklare metod, som undertecknad använder sig av, är att lägga till Strömsparläget i kontrollcentret. Då är det bara att svajpa nedåt från övre högre hörnet och klicka på rätt symbol. Se filmen nedan:

För att lägga till möjligheten att aktivera strömsparläget direkt i kontrollcentret går du in på Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa reglage och välj Strömsparläge. Lätt som en plätt.

2.    Tänk på ljusstyrkan

Ju högre ljusstyrka du har, desto kortare tid kan du använda iPhonen mellan laddningarna. Den enda gången man egentligen behöver full ljusstyrka med en iPhone är mitt på dagen i soligt väder. Det här gäller i synnerhet iPhones, som har en mycket god ljusstyrka jämfört med konkurrenterna.

Bra att känna till är att iPhone reglerar ljusstyrkan automatiskt. Vill du stänga av detta går du in på Inställningar > Hjälpmedel > Skärm och textstorlek och stänger av Automatisk ljusstyrka. Du kan då styra ljusstyrkan som du vill.

Det bör dock nämnas att du sparar mer på att sänka från maximal ljusstyrka till hälften av den möjliga ljusstyrkan, än vad du sparar på att gå från hälften till nolll (eller nära noll, i alla fall).

3.    Anpassa platstjänster

Genom att gå in i Inställningar > Platstjänster kan du se över dina platsinställningar. Är det någon app som hämtar platsdata utan att du behöver? I sådana fall kan det vara läge att stänga av det, eftersom det drar en hel del batteri.

Hur mycket det drar är svårt att säga på rak arm. Men har du en eller flera appar som konstant hämtar din data så kommer det att märkas på batteriet. Se till att stänga av platstjänster för appar som inte behöver det.