Tonåring säljer sin njure för tekniken

När man inte tror att det kan bli mycket värre fortsätter man att förundras över människors vägval här i livet. Det är inte första gången som någon gör något drastiskt för att få tillgång till teknik. För knappt ett år sedan kunde vi läsa om en 17 år ung man i Kina som sålde sin njure för en iPad, kort därefter kunde vi även ta del av en historia där en flicka sålde sin oskuld för en iPhone 4 och nu är det dags igen..  

Det är i Kina som det återigen har idgats försäljning av organ i förmån för iPhone och iPad. Den här gången är det dock mer än bara handeln som väcker uppmärksamhet och nu åtalas fem stycken personer i södra Kina för att ha orsakat avsiktlig skada på den tonåring som för ett år sedan sålde sin njure.

The five included a surgeon who removed a kidney from a 17-year-old boy in April last year. The boy, identified only by his surname Wang, now suffers from renal deficiency, Xinhua quoted prosecutors in Chenzhou city, Hunan province as saying. According to the Xinhua account, one of the defendants received about 220,000 yuan (about $35,000) to arrange the transplant. He paid Wang 22,000 yuan and split the rest with the surgeon, the three other defendants and other medical staff.”

Att ens tänka på att sälja en del av ens eget biologiska material är absurt och smaklöst när det görs för tekniken. Att även uppmuntra till det om det är så att man känner till ändamålet är också tragiskt och vi får hoppas att pojken, trots hans dumma beslut, återhämtar sig. Sen kan man bara konstatera som så många gånger förr att Apple verkligen har lyckats med sin marknadsföring när ”vilja ha”-begäret växer sig lika starkt som detta.

Källa: Xinhua news [Via]

 

 

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.