Tips: Se skillnad på iMessage och SMS

Det finns uppenbara saker i iPhonevärlden, det är dock viktigt att komma ihåg att vi alla är olika och att alla en gång i tiden satt med iPhone i sin hand för första gången. Jag tänkte i och med detta inlägg fortsätta med mina grundläggande tips och idag är det en grundpelare, hur ser du skillnad på iMessage och SMS?

Innan vi fortsätter kan det vara av intresse att faktiskt förklara skillnaderna först. iMessage är iOS (Apples) egen funktion för att skicka meddelanden och detta görs överskridande i applikationen Meddelanden. Det kan alltså liknas med SMS men istället för att det går på bekostnad av kredit som du har hos din operatör skickas meddelandet över din dataplan istället, det vill säga över nätverket. SMS i sin tur är motsatsen och där skickar du ett meddelande via ditt avtal med din operatör. Men åter igen, hur vet du när du använder vad?

Du har kanske lagt märke till att olika pratbubblor i Meddelande-applikationen har olika färg. Här ligger svaret till detta enkla problem. Grön pratbubbla är ett SMS medan en blå pratbubbla är iMessage. Med den korta informationen vet du när du skickar ett iMessage och när du skickar ett SMS och du kan också tack vare den här metoden konstatera när din brevkompis har en iEnhet, såvida iMessage inte är avaktiverat.

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.