Tips: Så förbereder du dig för iOS 10 ikväll

Inför kvällens släpp av iOS 10 ( även tvOS 10 och WatchOS 3) klockan 19.00 kommer här sex punkter som kan vara bra att tänka på innan du sätter igång och uppdaterar.

1. Kontrollera om iOS 10 är kompatibelt med din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 10 har Apple tagit bort kompatibiliteten för några modeller. Kontrollera så att din iPhone, iPad eller iPod touch stöder iOS 10.

ios-10-enheter

2. Se till att ha ledigt utrymme

Vid de större uppdateringarna krävs mycket utrymme på din enhet för att kunna uppdatera. Se till att du har åtminstone två gigabyte ledigt. Om du inte har tillräckligt utrymme kan du testa uppdatera genom iTunes på en dator eller radera innehåll i din enhet: Om du behöver mer utrymme för en iOS-uppdatering.

3. Säkerhetskopiera innan du uppdaterar

Alltid innan du sätter igång och uppdaterar din iPhone, iPad eller iPod touch rekommenderar vi att du säkerhetskopierar din enhet. Risken för att du behöver återställa din enhet på grund av misslyckad uppdatering är liten, men det kan hända och det är aldrig roligt att förlora data. Med andra ord: Säkerhetskopiera!

Guide: Så säkerhetskopierar du din iPhone, iPad och iPod touch

4. Ha tillgång till Wi-Fi

För att kunna hämta hem iOS direkt i din enhet krävs en Wi-Fi-anslutning. iOS tillåter inte att du hämtar hem iOS-uppdateringar över mobilt nätverk.

5. Kom ihåg din lösenkod och ditt Apple-ID

Om du har lösenkod aktiverat på din enhet kommer iOS kräva att du slår in koden innan uppdatering och efteråt behöver du logga in med ditt Apple ID för att aktivera enheten, så se till att du har dessa tillhands när du uppdaterar.

6. De första timmarna: Ha tålamod

Apples servrar blir alltid överbelastade de första timmarna vid släpp av nya iOS-uppdateringar, så var förbered på att det kan vara svårigheter att hämta hem uppdateringen under kvällen. Vänta åtminstone 2-3 timmar om du vill undvika detta.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: