Tips: Radera personliga data på din iOS-enhet inför försäljning

I fredags släpptes nya iPhone 5s och iPhone 5c i Sverige och kanske ska du nu sälja din gamla iPhone för att kunna uppgradera till en av dessa nya modeller. Innan du säljer din enhet är det viktigt att radera all information och personlig data.

Lyckligtvis är det väldigt enkelt att radera all information och personliga data från din iPhone eller iPad. Men först är det viktigt att du skapar en säkerhetskopia antingen via iTunes på din dator eller via iCloud. När du har säkerhetskopierat din enhet börjar du med att avaktivera Hitta min iPhone om du har det aktiverat, detta är bara nödvändigt om du använder iOS 7.0 eller senare.

nollställ2

Öppna Inställningar > iCloud > slå där av Hitta min iPhone, nu får du bekräfta avstängningen med lösenordet för ditt Apple-ID.

När du har stängt av Hitta min iPhone, eller om du inte har det aktiverat, gör du så här för att radera personliga data och inställningar:

nollställ1

Öppna Inställningar > Allmänt > Nollställ. Tryck på Radera allt innehåll och inst. Tryck på Radera iPhone. Därefter får du än en gång bekräfta att du vill radera all information, tryck på Radera iPhone.

Nu är det hela färdigt. All information på din enhet är raderad och tjänster som iCloud och iMessage o.s.v. är avstängda. Nästa gång du startar enheten öppnas inställningsguiden som när den var ny.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.