Tips: Göm Tidningskiosken

Apple har ända sedan iPhone lanserades förinstallerat vissa applikationer som många tyckt lite sisådär om, så som Aktier, Kompass och även Röstmemon. Med iOS 5 blev vi presenterade för Tidningskiosken och med den kom en applikation som verkligen inte ville lämna sin plats på hemskärmen.

Tidningskiosken är speciell då man nästan kan definera den som en mapp. Och på grund av denna egenskap kan man inte placera Tidningskiosken i en annan mapp för att på så sätt gömma den. Något man kan göra med andra förinstallerade applikationer. Det är detta som många stört sig på och därför ger iPhoneguiden.se dig två tips för att gömma denna applikation.

Först och främst är detta för er som kör ”rent”. Det vill säga utan Jailbreak. Med ett program som du laddar ner till din Mac kan du enkelt starta programet, ansluta din iEnhet, trycka på ”Hide Newsstand” på Macen och sedan vips skapas en mapp som heter ”Magic”. Det är i denna mapp som Tidningskiosken gömmer sig i. Här kan du också lägga dit andra applikationer om du så önskar. Ladda ner programmet här.

Glöm inte att du efter att gjort så här inte kan starta Tidningskiosken ur en mapp. Utan då måste du dra ut kiosken först.

För er andra som har Jailbreak och som vill helt gömma Tidningskiosken finns en väldigt bra applikation för ändamålet. Gå in på Cydia, sök på ”NoNewsIsGoodNews”, installera och invänta resultat. Tidningkisoken är nu helt gömt från systemet.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.