Fyra bra alternativ till Google Reader

På måndag, den 1 juli,  är det stopp för Google Reader. Googles lägger ned sin populära rsstjänst och frågan är då vilken tjänst man ska använda sig av istället. Vi har testat ett gäng alternativ och valt ut fyra stycken som vi berättar lite mer om nedan.


Pulse (gratis)

pulse-iphone

Först ut är, Pulse, en gedigen gratistjänst med prisbelönade appar för iOS. Jag är dock inte så förtjust i den gridliknande layouten i apparna, men i övrigt är de väldesignade och har bra funktioner, som exempelvis möjlighet att spara innehåll för att läsa senare samt hitta nya rssflöden enkelt. Pulse stödjer även synkronisering över molnet.

Importeringen av prenumerationerna från Google Reader är ett stort plus i Pulse. Det tar bara några sekunder genom att man loggar in på sitt Google-konto.

Gå till Pulse


Feedbin (2 dollar)

Feedbin är ett annat bra alternativ för dig som vill fortsätta använda den populära RSS-appen Reeder. Feedbin kostar dock 2 dollar per månad, eller 20 dollar per år, men man får vad man betalar för. Tjänsten är relativt snabb, den har bra funktioner och stödjer, vad jag tycker är, den bästa RSS-appen, Reeder samt ett gäng andra appar. Feedbin har även sin egen webbapp som tyvärr inte fungerar lika bra som jag önskat.

feedbin

Att importera till Feedbin från Google Reader är relativt enkelt. Man börjar med att ladda ned sina prenumerationer från Google hemsida och sedan laddar upp filen på Feedbin. Efter några minuter har prenumerationerna överförts. Du kan läsa mer om hur du går tillväga på Feedbins hemsida.

Sammanfattningsvis är Feedbin en relativ nybörjare, men har god potential. Att Reeder stödjer Feedbin gör den till ett bra alternativ.

Gå till Feedbin


Feedly (gratis)

En annan gratistjänst som funnits med ett tag och blivit ett populärt alternativ till Google Reader, är Feedly med sina egna välutvecklade appar för iOS och webben. Tjänsten stödjer dock numera andra appar och snart även Reeder.

feedly-iphone

Feedly för iPhone och iPad har enkelt och snyggt gränssnitt, men om du är van användare av appar som exempelvis Reeder, skiljer det en del åt dessa appar vad gäller gränssnittet. Den största skillnaden är att artiklarna i Feedly visas per sidor, fem åt gången, jämfört med den traditionella, kontinuerliga listan i Reedly. Jag gillar dock att artiklar kan markeras som lästa utan att man öppnar artiklarna genom att man scrollar till nästa sida.

feedly-iphone-2

En annan fördel med Feedly, som med Pulse, är att man kan hitta nya intressanta rssflöden väldigt enkelt direkt i appen, antingen genom att söka eller bläddra i någon av kategorierna.

För att importera från Google Reader till Feedly behöver du bara logga in på ditt Google-konto på Feedlys hemsida, acceptera att Feedly får använda din information och sedan har du alla dina prenumerationer importerade i Feedly.

Feedly är ett av de bättre alternativen, och som jag troligen själv kommer fortsätta använda. Tjänsten är stabil, snabb och har välutvecklade appar. Dessutom är Feedly gratis.

Gå till Feedly


Fever (30 dollar)

pile

Sist, men inte minst, är Fever, en mjukvara som du kör på din egen server, så om du har kunskap inom detta kan detta vara ett bra alternativ. Du betalar 30 dollar för Fever och installerar sedan mjukvaran på en PHP och MySQL-servern. Du kan antingen använda Fever via ett gediget webbgränssnitt eller någon app. Fever stödjer bland andra Reeder för iPhone.

Gå till Fever


admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.