Dagens iOS 7-tips: Blockera kontakter från att ringa och skicka sms

Blir du uppgrind av en och samma telefonnummer eller får jobbiga sms? I Dagens iOS 7-tips visar vi har du kan blockera en kontakt från ringa och skicka sms till dig.

I och med iOS 7 är det numera möjligt för användare att blockera en hel kontakt från att ringa upp dig och skicka sms. Funktionen är enkel att använda, men kanske inte lika lätt att hitta.

Blockera kontakter kan göras två olika sätt, antingen genom att öppna inställningarna och sedan gå in i fliken Meddelanden eller Telefon och sedan lägga kontakter. Det går också bra att först öppna en kontakt, i Telefon-appen eller Meddelanden-appen, och sedan välja att blockera kontakten eller ett telefonnummer, vilket kan vara bra om man vill slippa skapa en ny kontakt.

blockera-kontakter-ios7

Gör så här (1)

1. Öppna Inställningar –> Telefon (eller Meddelanden) –> Blockerade.

2. Ta dig längst ned i listan och tryck ”Lägg till ny…”.

3. Välj den kontakt du vill blockera. Om du har ett telefonnummer måste du skapa en kontakt.

Gör så här (2)

1.Öppna Telefon- eller Meddelanden-appen

2. Välj en kontakt eller ett telefonnummer, ta dig längst ned och välj ”Blockera den här uppringaren”.

Tips – Använd dig av TrueCaller

För dig som inte vill störas av jobbiga telefonförsäljare kan jag rekommendera att installera den svenska appen TrueCaller som fungerar ypperligt med den här funktionen. Med TrueCaller skapas en ny kontakt på din iPhone med tusentals nummer som svartlistats på TrueCaller. Genom att blockera den kontakten slipper du bli uppringd av dessa.

TrueCaller finns att hämta kostnadsfritt i App Store.

Läs andra tips om iOS 7

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.