5 alternativ till hemknappen

Jag har alltid trott starkt på orden ”What goes around, comes around”, det vill säga att saker och ting i slutändan jämnar ut sig. Exempelvis hur illa man än beter sig mot någon kommer detta slå tillbaka mot en eller hur mycket osis man än har så vänder det när allt kommer omkring. När oturen började göra livet surt för mig genom att min hemknapp kapitulerade för drygt ett år sedan uppstod det faktiskt en hel del tvivel på att rättvisan alltid vinner. Jag hade knappt haft min iEnhet i ett halvår och redan då var känslan att ”döden” för min själsfrände var närmare än jag någonsin vågat tro. Just då var det som att man famlade i mörkret efter en lösning på något som förmodligen inte existerade – jag skulle inte lyckas med att hitta en ersättare till min kära hemknapp och då tog det verkligen emot. Till slut fann jag nyckeln till iVärlden igen via tweaket Activator, men jakten efter den var tuffheten personifierad. Under detta år har jag samlat på mig åtminstone fem olika alternativ som är extremt bra substitut för hemknappen, och dessa tänker jag dela med mig av idag.

(Alternativen listas inte efter rankning utan de är alla bra på sitt sätt, så utan en inbördes ordning)

Activator, gratis i Cydia

Fenomenalt, fantastiskt, underbart, suveränt, enastående…Det är inte bara hemknappskommandon som man kan ställa in utan i stort sett allt kan regleras efter eget behov. Superlativen bör avlösa varandra efter att ni testat detta toppentweak!

Assistive Touch, gratis

Integrerades i iOS 5, alltså behövs inget jailbreak.

Actionslider, 0.99$(ca 7 kr) i Cydia

Fungerar tillsammans med Notification Center på ett förträffligt sätt, smidigt och bra. Fyra uppmaningar kan maximalt väljas.

Zephyr, 4.99$(ca 35 kr) i Cydia

Kanske den mest kända hemknappsersättaren, extremt bra – ibland lite för bra enligt mig då man vid vissa tillfällen anländer till hemskärmen trots att man inte alls haft den planen i åtanke. Annars ett solklart A(MVG) i betyg från min sida, jag menar att svepa nerifrån och upp för att simulera hemknappen – enklare får man leta efter.

Close Button Widget, gratis i Cydia

Sist, men absolut inte minst är detta tweak som samspelar ihop med SBsettings på ett felfritt sätt. Efter att man laddat ned tweaket är det bara att dra ner SBsettings –> More(plustecknet) –> Scrolla ner till Dropdown Window –> Set Windows Toggles –> Aktivera Close App.  Sedan kan man klicka på Close App-ikonen i SBsettings, som nu synliggjort sig själv, för att komma hem.

När min hemknapp tog sitt sista ”andetag” trodde jag aldrig att jag skulle säga det här men, länge leve rättvisan!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.