18 appar för din nya iPad

Kände häromdagen att det var dags för en klassisk applista för iPad, där jag kort och gott tipsar om olika appar. Förhoppningsvis hittar ni flera nya appar som ni får användning av.

Ni läsare får gärna tipsa om andra appar som ni gillar i en kommentar nedan.

PDF: Goodreader (38 kr)

Den ultimata PDF-läsaren för den som vill anteckna på sina dokument. Synkronisera mappar och filer över exempelvis Dropbox eller en FTP-server. Goodreader har även stöd för iWork och Office-filer.

GoodReader for iPhone - Good.iWare Ltd.


Nyheter: Reeder (38 kr)

Reeder må vara den bästa applikationen för iPhone och iPad om man använder Google Reader. En otroligt snyggt designad app med användbara funktioner. Ett minus är att man inte kan lägga till eller ändra sina RSS-flöden i applikationen.

Reeder for iPad - Silvio Rizzi


Rita och anteckna: Penultimate (7 kr)

Vill man ha något enklare och billigare för att skissa och rita är Penultimate en väldigt bra app. En av de bättre funktionerna i Penultimate är att man kan infoga bilder och rita på.

Penultimate - Evernote


Rita och skissa: Sketchbook Pro (38 kr)

Är man ute efter något mer avancerat när det gäller att rita och skissa är Sketchbook Pro ett bättre val. Den är mer exakt, det finns fler färger och fler verktyg att använda sig av. Du kan få ihop riktigt fina skisser och teckningar med den här appen.

SketchBook Pro for iPad - Autodesk Inc.


Anteckningar: Evernote (gratis)

Evernote är appen som hjälper dig att anteckna och skapa enklare att-göra-listor. Allt hålls synkroniserat över Internet till datorn och andra enheter.

Evernote - Evernote


Film: Azul Media Player (7 kr)

För ett par månader sedan försvann den bästa appen för att se film på iPad, men Azul Media Player är en bra ersättare. Azul Media Player spelar upp de flesta videoformaten och har stöd för undertexter med filformatet .srt.

Azul Media Player - Video player and downloader for your iPad (Vendetta) - Omar Mody


Radio och musik: TuneIn Radio (7 kr)

Tuneln Radio är en riktig toppenapp för den som gillar att lyssna på radio. Den har de flesta radiokanalerna förinstallerade, du kan spela in, lägga till favoritradiokanaler och använda appen som alarm och vakna till din favoritradiokanal.

TuneIn Radio Pro - TuneIn


Youtube: Jasmine (Gratis, Pro för 15 kr)

I iOS 6 försvann, som ni kanske vet, den inbyggda Youtube-appen. Jasmine är ett bra alternativ för den som vill fortsätta kolla på Youtube i sin iPad.

Jasmine - YouTube Client - Morrissey Exchange Pty Ltd


Skriva: iA Writer (just nu 7 kr)

Om du ska skriva texter på din iPad är iA Writer att rekommendera. Snyggt och enkelt gränssnitt där man har lagt fokus på att få dig att fokusera på skrivandet och inget annat. Har stöd för iCloud och finns även till iPhone och Mac.

iA Writer - Information Architects Inc.


Foto: Snapseed (38 kr)

Snapseed är en av mina personliga favoriter. En väldigt bra app om man vill redigera sina foton, vare sig om bilderna är tagen med en iPad eller en dyr systemkamera fungerar Snapseed väldigt bra. Användargränssnittet är väl genomtänkt och gör redigeringen väldigt enkel.

Snapseed - Nik Software, Inc.


Utbildning: WolframAlpha (28 kr)

WolframAlpha är en app som har hjälpt mig många gånger innan tentor, speciellt i matematik. Du kan exempelvis skriva långa ekvationer och du får fram allt du behöver veta på några sekunder. Men WolframAlpha är inte bara för dig som läser matte, du kan också söka inom statistik, fysik, kemi, material, astronomi, teknik, geografi, vetenskap, enheter, tid, datum, väder, människor, historia, kultur, sport, färger, ekonomi, medicin, mat, utbildning.

WolframAlpha - Wolfram Alpha LLC


Matematik: Sakura Quick Math (15 kr)

Vill du bli en hejare på multiplikation, addition, subtraktion eller division? Då är det Sakura Quick Math du ska använda dig av.

Sakura Quick Math - Shiny Things


Utbildning för dem mindre: Lär dig räkna (22 kr)

Wombis app Lär dig räkna är en trevlig app till dem mindre som vill de de första stegen när det gäller att räkna.

Lär dig räkna - Wombi Apps


Översätt: Google Översätt (gratis)

Med Googles gratisapp Google Översätt kan du översätta ord och fraser på över 60 olika språk. Antingen genom att skriva in det eller tala in det (dock endast 17 språk) och sedan få det uppläst på 24 olika språk.

Google Översätt - Google, Inc.


Laga mat: Recept Kokaihop.se (gratis)

En app med väldigt många recept.

Recept Kokaihop.se - Kokaihop AB


Korsord: Korsord (gratis)

Om man är ute efter en bra korsords app för iPad är den svenska appen Korsord den rätta. Den är enkel, snygg och innehåller både gratis och betalkorsord i olika teman och svårighetsgrader.

Korsord - Svenska Korsord AB


Verktyg: Calcbot (15 kr)

Calcbot är en mycket trevlig app för den som använder miniräknare ofta. Den har de vanligaste funktionerna och en historikdel med de tidigare slagna uträkningarna.

Calcbot — The Intelligent Calculator - Tapbots


Läsa: Qiozk (gratis)

Apple egna tidningskiosk är ingen större hit i Sverige, men tack och lov har vi Qiozk som erbjuder många tidningar på svenska.

Qiozk - Tidningsaffären - Aggressive Development AB

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.