Tips: Vad man kan göra med jailbreak (Uppdateras fortlöpande)

Du har väl inte glömt att sätta detta inlägg som ett bokmärke? Vi uppdaterar listan fortlöpande! När så många har jailbreakat sin iEnhet kan det vara bra att få ta del av ett och ett annat tips på vad man kan göra med ett jailbreakat. Detta inlägg är därför skräddarsytt för dig som vill få inspiration på appar, tweaks och andra ändringar man kan implementera på ett mer öppet iOS.

Cydia

Förutom att vara en fantastisk nyhetskälla så är iPhoneguiden självklart en sida som vill erbjuda största möjliga urval av guider, tips och hjälp för dig och din iEnhet. Vi vill helt enkelt ge en hjälpande hand för er trogna följare.

Därför följer nedan ett inlägg av diverse små ”justeringar”, eller förbättringar om man så vill, som kan göras på iOS. Ta gärna del av dessa och skriv om vi missat något riktigt bra som ni vill dela med er!

__________________________________________________________________________

Tips: Köa applikationer i Cydia

Videotips: Hur du raderar apps och tweaks från Cydia

Tips: fem widgets för Notification Center

Tips: Öppna Cydia, gå till första sidan som bör öppnas direkt, tryck på ”Featured”. Pröva dig fram och titta runt så kommer du hitta väldigt intressanta tips på riktigt välgjorda tweaks och dylikt.

__________________________________________________________________________

Badger

För att få mer funktionalitet ur de röda notis-bubblorna kan du använda dig av Badger. Tryck på länken så får du mer information med inbäddad video som bonus!

Triple Tap To Clear

För dig som vill ha möjligheten att snabbt ta bort allt text som är skriven, men ännu inte skickad i meddeland-applikationen. Detta genom att, som applikationens namn antyder, trycka tre gånger på själva texten.

Grabby

Lägger till funktionalitet till låsskärmen. Du kan lägga till fler ”slide” -knappar så som den nuvarande drag-knappen för att aktivera kameran.

FullScroll

Tar bort den onödiga kontrollpanelen på alla applikationer. Länken ovan ger en bättre visning vad detta tweak handlar om. 

DefaultSBPage

Ändra vilken skärm du vill att din iEnhet låser upp till. Ett enkelt tweak som kan göra det hela lite mer effektivt på alla de där skärmarna. Kostnaden för tweaket är 0,99 dollar i skrivande stund.

Crescent

Lär Siri att sätta på och stänga av ”Stör Ej” med detta tweak.

Barrel

Barrel är kung på att få till de där effekterna när du bläddrar bland dina hemskärmar på iEnheten. Tryck på länken ovan så ser du en förhandsvisning på YouTube där Barrel visar vad det går för.

Mapsopener 

En applikation som ställer om ditt iOS till att alltid öppna Google Maps i stället för Apples förinstallerade Maps. Den förvalda kartapplikationen blir då alltid Google Maps.

Quasar

Detta lilla tweak ändrar om ett fundamentalt beteende i iOS: fönster. I stället för att ha varje aktiv applikation maximerad fyllandes hela skärmen så kan du med detta tweak förminska, placera om, förstora och massor annat. Det hela liknar ett vanligt PC eller Mac -system med skrivbord och allt.

FullForce

Trött på den där tråkiga iPhone-appen som inte finns i iPad-version? Trött på att trycka på ”2x” -knappen? Då skall du använda dig av detta tweak som förstorar upp iPhone-apparna med hög upplösning så att det ser någorlunda fint ut på en stor iPad.

Displayrecorder

Denna applikationen använder du om du vill spela in det du gör på skärmen på din iEnhet. Skall du göra en guide eller YouTube-video på något kan det vara smidigt att spela in vad som händer på skärmen. 

Dashboard X 2,0

Saknar du Widgets i iOS? Med ett jailbreak och Cydia finns det inget att sakna. Dashboard X är en applikation som mer än väl kommer fylla dina behov. Den uppdaterade Dashboard X 2,0 är en riktigt fin applikation som är en väldigt kompetent lösning om du vill ha widgets i iOS. 

Auxo

Det finns många minimalistiska människor där ute som inte gillar att installera många applikationer och tweaks från Cydia. Många vill bara ha ett enkelt men ändock omfattande tweak som täcker mycket. Ett exempel på ett sådant tweak är Auxo. För att förstå vad det är så rekommenderar vi att se på videon som är länkad via namnet ovan.

Browser Changer

Gillar du att använda till exempelvis Google Chrome i stället för Safari? Men Safari är standardwebbläsaren och öppnas stup i kvarten? Använd då Browser Changer för att ändra till din favorit- ”browser”. 

SBSettings

Detta måste vara ett av de mest kända och bästa tweaken. Med SBSettings kan du göra mycket, och så mycket mer. Du kan skapa en liten meny och dra ner ”slå på/av” inställningar och funktioner så som ”WiFi”, ”3G” och annat. Du kan också skräddarsy tweaket så att menyn följer med via notifikationscenter exempelvis. 

NCsettings

Lånar ett litet utrymme inom notifikationscenter och ger på ett enkelt sätt snabb tillgång till ”WiFi”, kontroll för ljusstyrka, volymkontroll, Bluetooth och automatisk rotering.

Pull to Refresh Safari

Många av er vet säkert den mycket vanliga funktionen för att uppdatera innehåll som finns i många applikationer; ”Pull to Refresh”. Safari har tyvärr ej denna funktion som standard… Men med jailbreak och Cydia så är inget omöjligt – ”Pull to Refresh Safari” heter tweaket i fråga. 

Activator

Detta är i princip din personliga applikation för att ställa in exakt vad minsta lilla knapptryckning eller aktion skall ge för reaktion. Ställ in så att en kort knapptryckning på ditt headset sätter på GPS, eller kanske stänger av Bluetooth? Möjligheterna är obegränsade.

iFile

Behöver du tillgång till filsystemet på din iPhone? iFile kommer nog inte göra dig besviken.

ManualCorrect

När den automatiska stavningskontrollen ger dig en tuff omgång kan ManualCorrect ge ett bättre alternativ. I stället för att automatiskt använda det föreslagna ordet måste du själv trycka på förslaget för att ”aktivera” det. 

FolderEnhancer

För dig som har en mäktig samling av applikationer och behöver mappar för dina mappar… FolderEnhancer ger dig möjligheten att ha fler applikationer i varje mapp samtidigt som du kan skapa en mapp inuti en mapp.

CyDelete

För att ta bort en applikation som är installerad från Cydia måste man öppna Cydia och gå in på ”installerade paket”. Där väljer man att ta bort paketet från enheten. Men om man inte orkar denna omväg räcker det med att installera CyDelete. Det kommer skapa ett kryss på alla Cydia-applikationer precis som på vanliga apps när man är i ”wiggle” -mode.

SwipeSelection

Jobbigt att behöva försöka placera in markören mellan bokstäverna i ett ord? Jobbigt att markera stycken i texter? Apple har kanske inte tänkt ut fullt på detta. Men det är därför Cydia finns. SwipeSelection heter lösningen och det är en favorit bland många.

IncarcerApp 

Vill du stänga av hemknappen och touch-funktionen medan barnen tittar på en film? Så att knattarna inte råkar stänga av något? Du må ha ett annat användningsområde men applikationen är densamma: IncarcerApp. 

Lockinfo

Detta tweak möjliggör en enkel men smidig funktion i form av att använda låsskärmen på ett bättre sätt. Med Lockinfo får du som namnet antyder lite mer info på låsskärmen. Information från kalender, telefon, epost till massor annat kan visas.

OpenNotifier

Ger dig små notiser uppe på statusraden. Nu kan du se om du har ett missat samtal, olöst epost eller aktiverat ljudlöst med mera.

NoNewsIsGoodNews

Trött på att ständigt ha tidningskiosken framme fastän du inte är någon äkta prenumerant? Installera då denna applikation som tar bort kiosken i fråga.

WeekInCal

Denna applikation är för dig som saknar att se vilken vecka det är i Apples kalender. Väl installerat så får du en liten subtil ändring i kalender som kan synas på länken.

FakeCarrier

Fult att det skall stå Telia? 3? Tele2? Där uppe på statusraden i vänstra hörnet. Med FakeCarrier kan du helt ta bort denna text, eller i stället bara byta till sitt egna namn, någon smiley eller liknande. 

MultiFlow

Du som är en multitaskare förlitar dig på ett riktigt bra multitask-system på din iEnhet. Apples egna kan i bland vara i underkant då. MultiFlow är tweaket som gör multitask lite bättre enligt många.

MultiIconMover

När det är för jobbigt att möblera om på hemskärmen så kan MultiIconMover vara till stor hjälp. Med detta tweak kan du markera alla apps du vill flytta för att sedan flytta alla markerade till vart du än nu önskar.

iCleaner

Denna riktigt häftiga applikation kan göra väldigt mycket för att rensa din iEnhet. Alla onödiga skräpfiler samt språkpaket du inte använder tar stor plats. iClenaer rensar och friar upp system vilket möjliggör en snabbare iEnhet med mer utrymme för annat. Du kan dessutom stänga av många bakgrundstjänster som stjäl prestanda.

Leon

Leon

Skribent

Dela:

Comments are closed.