iPhoneGuiden.se

Vinter-OS 2014 i Sotji, Ryssland är nu invigd och de närmaste veckorna kommer vi kunna följa våra blågula olympier när de tävlar i sina respektive grenar. Det går att följa OS på olika sätt, via tv, radio, internet och inte minst via appar på våra iPhones och iPads. Vi tänkte här tipsa om några av de appar som finns att tillgå för att följa spelen i Sotji.

20140207-165727.jpg

Viaplay OS (Universal, Gratis)

Viasat har i år rättigheterna till tv-sändningarna under OS och de har även släppt en dedikerad OS-app. I Viaplay OS finns tillgång till de senaste nyheterna, schema och resultat, tv-tablå, och mycket mer. Har du ett Viaplay-abonnemang med tillgång till serier+film+sport kan du även följa sändningarna live eller se dem i efterhand direkt i appen.


Hub

Olympic Athletes’ Hub (iPhone, gratis)

Denna app från den Internationella olympiska kommittén fokuserar mer på idrottarna än resultat och statistik. Olympic Athletes’ Hub låter dig följa de atleter du önskar via sociala medier, Facebook, Instagram och Twitter samlat i en och samma app.  Genom att skapa ett användarkonto och logga in går det att följa atleter och få belöningar men att söka och visa statusuppdateringar fungerar även utan ett användarkonto. Det finns även en iPad-version, Olympic Athletes’ Hub for iPad.


sochi-app-medal-alert

Medal Alert (iPhone, gratis)

För dig som vill ha stenkoll på när något lands atleter deltar i ett event med medaljchans är Medal Alert en bra app. Medal Alert meddelar dig när ett event påbörjar och om någon i de valda landet har tagit medalj. Det är också möjligt att filtrera bort sporter.


sochi-app-results

Sochi 2014 Results (iPhone och iPad, gratis)

Appen Sochi Result ger dig detaljerad information om kommande event och resultaten samt att du kan snabbt se vilka länder som tagit flest medaljer i en lista. Du kan även välja favoritsporter eller favoritatleter att följa med pushnotiser.