iPhoneGuiden.se

Golf blir en alltmer populär sport och spelas av många människor över hela världen. Det positiva med golf är att alla kan vara med och spela på lika villkor oavsett hur bra man är tack vare handicapsystemet och faktumet att man aldrig riktigt kan bli fullt utlärd. Alla spelar golf av olika anledningar, en del spelar för att bli bättre och andra spelar bara för att det är roligt men har ingen större ambition att bli proffsspelare.  

Vill du nå bättre resultat, upptäcka de bästa golfbanorna i Sverige eller dela poäng med dina vänner finns det appar som kan hjälpa dig på vägen. Nedan går vi igenom de vanligaste av dessa för att hjälpa dig hitta den som passar dig bäst.  

Varför spelar man golf?  

Den vanligaste anledningen till att man spelar golf är att det är en rolig fritidsaktivitet. Det kan ses som ett enklare sätt att få in extra fysisk aktivitet samtidigt som man har roligt. Det är ett sätt att släppa vardagen genom att endast fokusera på golfen för en stund. På så sätt blir det inte heller enbart fokus på att vinna, utan det kan också vara ett sätt att bli bättre och utmana dig själv.  

Andra spelar golf för att det är en social aktivitet, och ett sätt att umgås och socialisera sig på ett mer avslappnat sätt. Det kan exempelvis vara ett sätt att umgås med vänner, eller kanske till och med lära känna helt nya människor med samma intresse.  

Slutligen finns det också dem som tar golfen mer seriöst och spelar för resultaten och tävlingens skull. Det kan vara både på världsnivå eller på den lokala hemmaklubben, och dessa personer vet oftast precis vad de behöver fokusera på för att bli bättre då de troligtvis spelat golf sedan de var små barn. Oavsett vad du är ute efter med ditt golfspelande finns det appar på marknaden som kan göra ditt golfspelande roligare och enklare.  

1. Golf i Sverige 

Appen Golf i Sverige är helt gratis och fungerar som en guide till alla golfbanor i Sverige. Den använder din platsinformation för att sortera golfbanorna efter hur långt ifrån dem du är. Du kan även utforska andra orter om du gör research inför en kommande golfresa. I informationen om golfbanorna hittar du uppgifter såsom adress, aktuell väderprognos, antal hål, greenfee och mycket mer.  

Appen erbjuder även interaktiva scorekort med GPS-funktion där du kan skriva in din egen data. Om du känner dig osäker på regler eller olika golftermer innehåller appen det du behöver veta. Inför dina golfrundor kan du även boka tider och registrera handicap.  

2. OnTag Scorekort 

Appen OnTag Scorekort fungerar som ett verktyg för att registrera poäng. Genom att logga in med ditt golf-id får du ett personligt scorekort och appen räknar ut resultat för både dig och dina medspelare under rundans gång. Den innehåller även funktioner som ankomstanmälan på golfklubben och avståndsmätning till green, bakkant och centrum på alla hål. Anslutna golfklubbar hittar du i appen, som är helt gratis att ladda ner.  

3. Golfshot GPS 

Appen Golfshot GPS är gratis att ladda ner, men innehåller däremot många funktioner som kräver ett pro-konto för att använda, vilket du får mot en kostnad. Dessa funktioner är exempelvis att du kan zooma in på mål för att få bättre resultat vid slag och realtidsavtsånd till alla hinder och mål på över 40 000 banor världen över.  

Några av gratisfunktionerna är exempelvis att du kan registrera och följa dina slag samt med vilken klubba, planera rundor med 3D-förhandsvisningar av banan och få avstånd till mitten av green. Du kan även koppla appen till din Apple Watch så att du smidigare och snabbare kan få information om exempelvis hur hålet ser ut eller hur långt avstånd det är till green.  

4. Sweetspot  

Sweetspot är en gratis app och fungerar som ett verktyg för att hitta lediga golftider på banorna närmast dig. Du kan även boka tid i appen om du hittar en som passar. Med hjälp av din platsinformation föreslår appen alla golfbanor i närheten av dig, som den är anslutna till.  

Sammanfattning 

Vilken anledning du har till ditt golfspelande är helt upp till dig, men vad vi vet är att det finns appar som kan underlätta för dig oavsett vad skälet är. Välj den app som är ansluten till din hemmaklubb och som passar dina behov och önskemål bäst, för att göra golfspelandet så enkelt och roligt som möjligt.  

Läs mer: