TinyUmbrella uppdaterat för iPad 3, Apple TV 3 och iOS 5.1

Semaphore har uppdaterat TinyUmbrella med stöd för iOS 5.1. För alla nya användare där ute kommer säkerligen inlägget att väcka en del frågetecken men jag skall göra så gott jag kan för att förklara vad Umbrella gör, varför det är nödvändigt och varför det ständigt kommer att förfölja oss.

Apple har under de senaste två åren bröstat upp sig och satt taggarna utåt mot jailbreak och allt som har en anknytning till modifikation av mjukvaran. Det i sin tur har gjort att möjligheten att nedgradera iOS, alltså gå från en högre mjukvara till en lägre, har blivit oerhört begränsad. Och då kan man till och börja med ställa sig frågan, varför skulle man vilja nedgradera? Jo svaret är enkelt, det är inte alltid jailbreak fungerar på nyare mjukvaror samtidigt som specifika applikationer som man bara älskar inte har följt med i uppdateringståget. Med det sagt finns det anledningar till att nedgradera iPhone, iPod och iPad.

Att genomföra det annars så enkla uppdaterings/nedgraderingssteget i iTunes har blivit knepigt och det är här som TinyUmbrella kommer in i bilden. Att tala om vad Umbrella gör i detalj och varför skulle bara förvirra situationen så enkelt förklarat gör Umbrella följande:

  • Umbrella sparar en iTunes-signatur, kallad SHSH, som är specifik för respektive iOS. Alltså, varje iOS och enhet har sin egen SHSH.
  • Med SHSH lagrad går det att nedgradera iPhone till den mjukvara som SHSH-filen är lagrad för.
  • SHSH sparas med ett knapptryck och lagras i molnet hos Cydia (Jailbreak).

Eftersom SHSH är unik för varje enhet och varje iOS måste lagringen av iTunes-signaturen göras varje gång en ny iOS-version eller enhet kommer. I det här fallet är det iOS 5.1 som är på tapeten och därför är också TinyUmbrella uppdaterad för iOS 5.1.

Hur du går till väga för att spara dina SHSH, vilket alla bör göra, kan du läsa här. Den senaste versionen av Umbrella finns att hämta från länken som följer.

 

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.