Thunderbolt i framtidens iEnheter?

När Apple rullade ut sin senaste produktlinje av Macbook Pro för knappt ett år sedan presenterades Thunderbolt, en helt ny överföringsteknik som på pappret sopade mattan med sina konkurrenter. Tekniken har dock, trots sin glans än så länge varit förhållandevis anonym på marknaden men kan kanske kliva ut i solljuset i år. I den senaste publikationen av patent som så sent igår publicerades av Amerikas patent och varumärkskontor kan vi nämligen se att Apple har mer i kikarn för just Thunderbolt.

Det är bland annat 9to5mac som rapporterar om det som kanske kan komma att bli en brytpunkt för Thunderbolt. Enligt källan ska några av dem patent som Apple ansökt innebära att företaget har planer på att integrera teknologin i iPhone, iPod och iPad. Skulle detta bli verklighet skulle vi se hiskligt snabba överföringar samtidigt som enheten skulle kunna ladda på nolltid.

”Perhaps the most noteworthy aspect of today’s patents is the possibility Apple might bring Thunderbolt to iOS devices. According to one of the patents published today, “a connection may be provided between a portable media player and a display, a computer and a portable media player,or between other types of devices.””

Att detta skulle bli verklighet ser jag som ytterst sannolikt. Apple har integrerat teknologin i alla mac-datorer och att iTåget inte skulle få vara med på ett hörn känns långsökt i och med att iPhone-livet blir enklare med en Mac.

Källa: 9to5mac [Via]

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.