Test: Titan Lightningkabel

Vi har tidigare testat Fuse Chickens innovativa Lightningkabel Bobine som verkligen övertygade. Nu har vi tittat närmare på deras Titan som ska vara den hållbaraste MFI-verifierade laddningskabeln på marknaden.

ButikTitan Lightningkabel kan köpas på Iphonebutiken för 299 kr

Betyg & Test – 3/5, Se recension nedan

Man kan aldrig ha för många av Apples Lightningskablar som kommer med vid varje köp av en iPhone, iPad, och nu också med Apple TV 4. Det är inget fel på dess kvalité men låt oss alla erkänna att vi vid ett flertal tillfällen i våra liv förbrukat en eller två. Om vi inte är direkt skyldiga till det själva så har våra fyrbenta vänner varit där och tuggat lite. Som tur är har Fuse Chicken tänkt på det, framförallt på alla husdjursägare och tagit fram en stenhård Lightningkabel som erbjuder livstids garanti om den mot förmodan skulle gå sönder. För bra för att vara sant? Vi tittar närmare.

Titan och iPhone

Med stora yttre likheter med sin tidigare produkt är dess funktionalitet en helt annan. Styvheten från Bobine finns inte här utan Titans primära uppgift är helt enkelt att vara hållbar. Omslutet av räfflat stål går den visserligen att forma till viss del men den är inte så pass stabil ett den orkar hålla upp en iPhone.

Titan

Vi har ryckt, virat, snurrat och knutit laddkabeln för att simulera ett hårt vardagsanvändande och den ser fortfarande helt ny ut. Den är onekligen väldigt hållbar och stark. Det som oroar lite är att de båda ändarna är precis som på alla andra sladdar, ett plasthölje (något tjockare) följt av Lightning respektive USB som tittar fram på varsin sida. Om denna kabel ska ge med sig med tiden, då är det där. Som tur är erbjuder Fuse Chicken livstids garanti på sin Titan.

Titans kabel är betydligt mer robust än Apples egna.
Titans kabel är betydligt mer robust än Apples egna.

Det man får i hållbarhet tack vare det flexibla stålhöljet tappar man samtidigt i portlabiliteten. Den tar mer plats i en väska och är inte lika diskret på skrivbordet. Det är inga större minuspoäng men väl värda att nämna.

Titan är verkligen en tålig kabel som inte går sönder i första taget och ett måste för alla hund och katt-ägare. Synd bara att man inte kunde sammanföra funktionen Bobine erbjuder och Titans styrka till en och samma produkt. Det hade varit något det.

Betyg 3/5

ButikTitan Lightningkabel kan köpas på Iphonebutiken för 299 kr

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

Lightning till mikro-USB

Adapter som konverterar mikro-USB till Lightning.

Till Butik / Beställ

epzi lightning

Epzi Lightning

Ladda mobilen – och lyssna samtidigt i hörlurar

Till Butik / Beställ

Apple Lightning till 3,5mm

Anslut 3,5mm enheter ex hörlurar

Till Butik / Beställ

 

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: