Test: Snugg läderfodral för iPhone 6 Plus

Ny iPhone innebär återigen den där jobbiga smekmånaden. Ska jag köra med skydd eller inte? Det slutar alltid med att jag beställer 3-4 olika varianter varje ny designcykel, kör några veckor med skydden för att sen välja en helt naken framtoning. Det var fram tills jag sprang på Snuggs läderfodral till iPhone 5 för 2 år sedan. En tajt liten sak som tryggt omfamnade min iPhone vid transport och dessutom hade plats för 1-2 kort (kreditkort och körkort). Jag föll pladask, det var något som skyddade när jag inte använde min iPhone men ändå lät mig använda den i sin fulla prakt. Det bästa av båda världar och en perfekt lösning för mig då. Nu är både iPhone och fodralet större men upplevelsen kvarstår med deras 6 Plus-fodral.

Snugg x2 med iPhone 6 Plus

Precis som sina småsyskon är Snugg tillverkat av syntetiskt läder och förutom möjligheten att förvara din iPhone 6 Plus också ger dig chansen att lämna plånboken hemma då en ficka finns för placering av exempelvis ett kreditkort (som utan problem får plats med ytterligare ett kort). Allt nu visserligen inom en större area än tidigare men fortfarande känns Snugg väldigt smidig och inte så mycket större än iPhone 6 Plus. Tajt design sammanfattar det ganska bra.

Framsidan och baksidan har under lädret också någon form av stabilitetsskydd som dels gör att den skyddar iPhonen lite mer men också att den ständigt håller formen även när fodralet är tomt, till skillnad från hur Belkin gjort med sina fodral tidigare som var fladdriga värre. Snuggs inre består av ett mjukt fibermaterial som åtminstone till en början ser till att ”tvätta” din skärm något varje gång den tas upp och samtidigt varmt omfamnar din iPhone utan vassa kanter.

Se hur snyggt den lilla flärpen faller på plats efter användning.
Se hur snyggt den lilla flärpen faller på plats efter användning.

I sin enkelhet är det den lilla elastiska flärpen som är den stora vinningen här. Med ett inbyggt magnetfäste är den aldrig i vägen och med sin precisa motståndskraft drar jag fram min iPhone utan problem. Och det bästa av allt, telefonen tittar bara fram lite lätt så jag får ta tag i själva telefonen för att ta ur den eller tillräckligt mycket för att snabbt se innehållet av sms:et eller vem som ringer. En liten detalj som undviker olyckor på ett föredömligt sätt.

Ligger tryggt

Den är inte lika tajt som samma typ av fodral Snugg gjorde till iPhone 5. Där var det en kamp första veckan att ens få i den innan det töjdes ordentligt. Nu är det betydligt lättare utan att för den sakens skull vara slapp eller lös. Jag kan hålla fodralet uppochner utan någon risk att min iPhone ska glida ur. Fodralet erbjuder ett bra skydd för din iPhone!

Den enda nackdelen jag kan finna är att det är lite svårare att komma åt powerknappen för att avvisa samtal direkt i fickan när den nu sitter på sidan (vilket i sig inte är ett problem i själva fodralet, det är inte så omslutet att den trycks in av misstag). That´s it. Något mer negativt kan jag faktiskt inte finna.

Snugg med körkort

Känner du precis som mig att du gärna vill använda din iPhone utan skydd men ändå vill ha någon form av trygghet är Snuggs fodral ett riktigt bra val. Den erbjuder ett mervärde med kortförvaring utan att bli varken för stor eller klumpig och att hantera sin iPhone i och ur Snuggs lösning flera gånger per dag är lekande lätt. Jag rekommenderar verkligen Snuggs fodral!

Betyg 4/5

Snuggs läderfodral för iPhone 6 Plus går att köpa på deras svenska hemsida och kostar 250:-. Det finns även möjlighet att kolla in dess brittiska motsvarighet och beroende på kampanjer kan det gå att tjäna ett par extra kronor den vägen.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.