Test: Sanctuary4 – Laddstation

Sanctuary4 är en kraftfull laddstation med en kapacitiet på 4000mA som klarar av att ladda fyra st iPhones samtidigt, eller två iPads, eller en blandning av ovanstående. Lägg där också till att den smart gömmer alla synliga sladdar på ett föredömligt sätt. Men det är inte helt utan vissa kompromisser.

Sanctuary4 från Bluelounge kommer med en högblank finish på sidorna och en matt ovansida att placera sina prylar på. Medföljer gör också en Micro-USB och en elkabel. Materialvalet känns stabilt och robust och detaljen med en matt yta, vars huvudsyfte är att få sakerna att ligga stilla men som också ger mervärde i form av att damm inte blir direkt synligt är välkommet. Ryggstödet är justerbart för att finna sin preferens gällande lutningen av iPad och undersidan är försedd med två remsor för att stå stadigt på sitt underlag.

Familjen Lindström

Första gången jag packade upp och placerade den hemma, naturligtvis väl synlig för eventuella besökare att skåda något nytt i hemmet (ja, precis så ytlig är jag) så kändes den vid första kontakten något klumpig. Vilket snabbt lades åt sidan efter att jag insett hur det faktiskt ser ut hemma hos oss när alla iPads och iPhones ska laddas (bilden ovan). Nu kändes det istället helt plötsligt rent och snyggt där sladdar annars korsade varandra likt en ormgrop. Dessutom blev Sanctuary4 en naturlig avlastningsyta av samtliga saker i mina fickor, vilket inte minst visade sig vara poppis hos stilpolisen hemma.

Moderna hemmet

Jag vill spinna vidare på det, bekvämligheten och designen för hemmet, för det är nog så viktigt idag. Hon, stilpolisen (även känd som frugan) var tveksam när jag presenterade produkten i sin fina kartong. Fick till svar att: ”Det fungerar väl bra som vi har det, varför införa ytterligare en pryl…?”. Det tog ett dygn, sedan efter en hård arbetsdag kunde jag se hur hon fint placerade sin iPhone på ”lådan” och även fyllde på batterierna till grabbens iPad. Försiktigt frågade jag om den kunde få stå kvar på sin (centrala) plats i hemmet och svaret var: ”Ja, varför skulle den inte få det?”. Så, kvitto nog för mig som lever med en fru vars inredningsgurus är tvåtusen bloggar runt om på webben. Med andra ord, den klarade av designtestet men hur fungerar den rent praktiskt?

Under huven

Det finns tillräckligt med kraft för att ladda sina enheter med sina fyra ampere och jag kan inte påstå att jag märkt någon enorm skillnad med att ladda varken iPad eller iPhones på den, inte ens när det görs samtidigt. Vilket är positivt. Under den avtagbara avlastningsytan sitter själva USB-hubben med fyra st ingångar. Två är för telefoner och två för surfplatta/telefon vilket gör att strömmen fördelas bättre då en iPad kräver mer kraft än en iPhone. Observera att den inte är knuten till enbart Appleprodukter, allt som laddas genom USB kan med andra ord användas, vilket gör den väldigt framtidssäkrad. Jag har heller inte märkt av någon hetta vid simultanladdning vilket känns betryggande.

Det finns vissa mindre detaljer med Sanctuary som stör helhetsintrycket något. Det är framförallt när en iPhone laddas. Då sladden är fast där du satt den, så kan jag med andra ord inte dra fram den för användning samtidigt som den laddar. Visst kan jag fästa sladden lite längre in på plattan men då försvinner stora delar av funktionen med att just gömma sladdarna. För iPaden skiljer det sig då den sladden har mer rörlighet och kommer upp ur ett hål i plattan strax under ryggstödet.

Åtminstone en medföljande Lightningkabel hade varit önskvärt, speciellt med tanke på priset. Ingen större dealbreaker men värt att notera är för att göra Sanctuary4 komplett behöver man addera sina egna kablar (förutom då den medföljande Micro-USB-sladden).

Sanctuary4 vit

Det är en praktisk och snygg laddstation som elegant gömmer alla sladdar och som verkligen passar in i det moderna hemmet. Min avlastingsplats har reducerats till 23×23 cm istället för på hela bänken i hallen. Det är något jag inte hade väntat mig, men det kändes naturligt att även placera plånbok och klockan där på kvällarna. Det hade jag visserligen kunnat göra med en låda från Ikea för 15 kr också men då hade ormboet av sladdar och funktionen att ladda flera enheter samtidigt fortfarande varit ett kvarstående problem.

Bluelounge har visat sig vara riktigt duktiga på att göra tillbehör och erbjuda smarta lösningar för Apples mobila enheter. Tidigare testade vi Saidoka som övertygade ordentligt och Sanctuary4 känns gedigen och genomtänkt nästan hela vägen även den.

Betyg 4/5

Sanctuary4 kostar 899:- och finns i vitt eller svart utförande. Den går att beställa hos LifestyleStore.se

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: