Test: Logitech X300 – Imponerande ljud i liten förpackning

Så var det åter dags för ett test i kategorin bärbart ljud och denna gång är det Logitech X300 som får gå under lupp. Märkbart är att trots sin lilla storlek på högtalaren är ljudet imponerande bra.

logitech-x300-test-3

Första intrycket vid uppackningen jag får är att den är väldigt liten, vilket får mig att verkligen fundera över hur ljudet kommer vara. Efter en stund när jag spelat en del musik så ändras min uppfattning, då ljudet är väldigt bra, även när det gäller låtar med mycket bas.

Att komma igång funktionsmässigt är inga problem. Powerknappen sitter placerad på högtalarens baksida och när man satt igång högtalaren är det bara att parkoppla högtalaren ihop med enheten med hjälp av Bluetooth-knappen som är placerad mellan volymknapparna. När man fått kontakt är det bara att börja spela sin musik. Har man inte Bluetooth eller väljer att hellre koppla ihop enhet och högtalare med en 3,5 mm-kabel går detta utmärkt då högtalaren är utrustad med ett hörlursuttag.

logitech-x300-test-2

En annan funktion som finns är att man kan använda Logitech X300 som en högtalartelefon, vilket författaren av denna text inte testat, men funktionen gör sig säkert bra om man ligger och slappar i hängmattan eller i soffan och man inte orkar ha luren vid örat.

Högtalaren drivs med ett inbyggt batteri, som lovar speltid upp till 5 timmar. Laddning sker via ett USB-uttag med en medföljande kabel. Kanske testets första minus då jag hellre sett att man skickat med en laddare för vägguttag. Räckvidden mellan enhet och högtalare är upp till 30 meter i öppen terräng, och jag upplevde inte några problem att byta mellan olika rum med cirka 6-7 meter mellan högtalare och enhet där det var ordentligt tjocka väggar.

logitech-x300-test-1
En annan bra egenskap är att om man inte spelar någon musik under en längre stund så stänger högtalaren av sig, vilket gör att man sparar på batteriet.

Plus:

  • Litet format
  • Ljudet imponerar
  • Snygg design
  • Går relativt snabbt att ladda batteriet
  • Passar både iOS och Android
  • räckvidden på 30 meter

Minus:

  • 5 timmars batteritid är för lite
  • Avsaknaden av en nätladdare
  • Funktionen att kunna byta spår från högtalaren

Sammantaget så är Logitech X300 en bra högtalare som har det enkla, men ändå kan leverera en bra ljudkvalité. Priset ligger på 699 kr och tycker jag personligen är en bra nivå. Vill man läsa mer om Logitech X300 kan man göra det här

Slutligen vill jag tacka Fanny på A.W.B / A World Beneath som snällt lånade ut ett exemplar så detta test kunde genomföras.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:

Comments are closed.