Test: Logitech UE Boom trådlös högtalare med färg för varje personlighet

Utbudet av högtalare till våra iEnheter har bara på några år blivit enormt och det finns flertalet modeller att välja emellan. Vissa kostar några få hundra och andra ligger på flera tusen. Dock är inte alltid dyrast bäst, även en billig högtalare kan ha ett superljud i sig. Själv fick jag chansen att testa UE Boom från Logitech som levererar ett bra ljud.

Storleken på UE Boom må vara liten och ge ett ganska plastigt och billigt utseende, men den känslan försvinner ganska fort när man väl känner på den, då högtalaren känns både robust och lagom tung och designen påminner om en halvlitersburk. Högtalaren är snyggt inpackad i en rund förpackning och förutom högtalaren finns två fack, innehållande en USB-kabel och en vanlig laddare som laddar det inbyggda batteriet eller om man vill ha högtalaren permanent inkopplad.

bild
När man sätter igång högtalaren möts man av ett trumljud och lampan lyser. Kort efter blinkar bluetoothlampan och sedan är det bara att parkoppla ihop sin iEnhet med UE Boom. Parkopplingen bekräftas även den med ett trumljud (bongotrummor till och med) samt att man får en parkopplingssymbol på statusraden på iEnheten. Bredvid parkopplingssymbolen finns en batteriindikator som visar högtalarens batterinivå, vilket är bra då man kan se när det är dags att ladda.

~6465508
Om enheten saknar bluetooth kan även den anslutas till högtalaren genom 3,5 mm-uttaget som finns på högtalaren. När man anslutit sin enhet är det alltså bara trycka play och låta musiken flöda. Ljudet är riktigt bra och vill man höja eller sänka volymen kan man göra detta genom att trycka på plus eller minus på högtalarens framsida. Väldigt smidigt då man inte behöver plocka upp iEnheten om den är placerad längre ifrån eller om man har den i fickan. Dock är detta ingen boosterhögtalare, så musik med mycket bas låter inte bra vid höga volymer. Har man dessutom 2 stycken UE Boomhögtalare kan man dessutom ladda hem en app som låter dig ställa in ljudet i stereo, vilket ger en ännu bättre ljudupplevelse. Appen heter UE Boom app och finns kostnadsfritt till både iPad, iPhone och iPod touch i App Store.

UE Boom kan med fördel placeras 15 meter från iEnheten, så ligger mobilen på laddning men du vill ha musik när du exempelvis ligger och slöläser i soffan, eller om du är ute i trädgården är det bara att ta med högtalaren och fortsätta lyssna. Batteritiden är på generösa 15 timmar och är fulladdat efter 3-4 timmar. Dessutom är UE Boom vatten- och smutsavvisande, vilket gör att den kan användas både på en arbetsplats med smutsig arbetsmiljö som på stranden.

Även om detta är en alldeles utmärkt högtalare så finns det några få negativa detaljer. Laddnings- och AUX-uttaget är placerat i botten på högtalaren, vilket undertecknad ser lite negativt på. Nedan följer några bra och mindre bra saker.

Positivt

  • Kompatibel med alla enheter som har bluetooth
  • Smuts- och vattenavvisande
  • Räckvidden på 15 meter imponerar
  • Kan anslutas till andra musikspelare med hjälp av AUX-kabel
  • Väldigt bra ljud
  • Kan placeras nästan överallt
  • Designen är riktigt snygg
  • Finns i 20 olika färgutföranden

Negativt

  • Samtliga anslutningskontakter sitter i botten
  • Saknar basförstärkning för det riktigt ”tunga” ljudet

Sammanfattat är UE Boom en väldigt bra trådlös högtalare med ett bra ljud. Ett extra plus för att man kan ansluta andra mobila produkter än bara Appleenheter. Prislapen på UE Boom ligger på c:a 1800 kronor vilket kan verka dyrt, men det är ett pris jag tycker denna högtalare är värd.

När UE Boom lanserades förra året så släpptes den i 6 stycken olika färgutföranden, vilket ni kan se på bilden längst upp i artikeln. Nu har familjen utökats med hela 14 nya färger och personligen vågar jag påstå att det finns en smak för alla. Vad sägs om en helsvart? Eller kanske en camouflagefärgad gör sig bra? Som sagt, det finns en för alla.

hämta
Till sist, vill jag tacka Fanny på A.W.B som snällt lånade ut denna produkt så jag kunde genomföra detta test. För dig som vill läsa mer om UE Boom kan du göra det här

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.