Test: Leather Loop för Apple Watch

Apple har varit generösa med att erbjuda en massa val till att matcha sin Apple Watch med. Vi har testat det något mer kostsamma valet, den ljusbruna Leather Loopen för att se om den är värd sin höga prislapp. Det är kanske det snyggaste tillvalet att klä klockan med, men tyvärr lider bandet av en fruktansvärt irriterande brist.

Att Apple fokuserat på att tvätta bort nördstämpeln på sin klocka var tydligt redan när Apple Watch packades upp och inga undantag gäller ett ”simpelt” tillbehör som detta. Bandet kommer levererat i en avlång box av hårdplast som är tänkt att fortleva som förvaring när det inte används. Något som absolut ger ett mervärde, vilket inte är mer än rätt med tanke på prislappen på ca. 1700:- som Apples läderloop kostar. Vilket är samma pris man kan få en Pebble-klocka för idag…

Läderloop

En prislapp jag till viss del kan förstå, åtminstone om man tittar till design och materialval. Detta handgjorda läderarmband från Italien osar verkligen kvalité och omtanke in i minsta detalj gällande utseende. Det blir till skillnad från det klassiska armbandet mer ”ett med klockan” då det sömlöst följer designen av min 42 mm Apple Watch Steel. Något som verkligen höjer hela klockans presentation avsevärt. Detta är ett oroligt snyggt armband!

Själva läderkänslan första dagarna är däremot inte inte helt påtaglig. Med sin tunna design och inbakade magneter i hela(!!!) bandet ges det till en början känslan av någon form av plast. Turligtvis är det något som sakta förändras efter en viss tids användning, precis som äkta läder ska göra, det åldras och förändras. Jag har ännu inte under 2 veckors användning upplevt några färgskiftningar men detta är något jag både väntar och tills viss det del hoppas på, då lädret får en mer individuell karaktär. Att tänka på är att det inte är att föredra att använda detta till svettiga aktiviteter så som löpning eller andra ansträngande aktiviteter då svett och salt på sikt kan förkorta livslängden om man inte vårdar det rätt.

På armen

Magnetspännet har vid ett fåtal tillfällen (då jag varit mer aktiv än vanligt) släppt något och rört sig till en mer lös låsning. Inte på något sätt så att armbandet riskerat att ramla av, absolut inte, men tillräckligt för att jag känt behovet att tajta till det något. Detta är inget stort problem men ändå värt att nämna då jag tidigare inte alls behövt tänka på att korrigera mitt klockarmband 1-2 gånger vissa dagar. Det ska tilläggas att även andra dagar passerat utan att någon korrigering krävts.

Det finns ett väldigt stort minus med denna Leather Loop. Så pass stort att jag egentligen bara vill skrika ut ”Watch Band Gate” rakt in i Tim Cooks öra. Trots att jag blivit marginellt bättre på att hantera det, så är det fortfarande något som stör mig och förtar väldigt mycket av hela Smartwatch-grejen. Faktiskt så mycket att jag funderar på att ta bort det helt från min handled.

Bild: Apple.com
Bild: Apple.com

Vad är så störande då? Jo, ironiskt nog är läderbandets design med sina magneter en hejare på att imitera exakt samma känsla som Apples inbyggda ”Taptic Enginge”. Dvs att när handleden rör sig det minsta (vilket den gör typ hela tiden), så gör det också att magneterna runt hela bandet rör sig något och på så sätt simuleras en känsla av en lätt vibration. *Svordom* vad detta är irriterande värre. Jag tittar nu uppskattningsvis ca. 80% mer på min klocka än tidigare i tron att en notis vill mig något men inser lika snabbt att magneterna bara spelar mig ett spratt. Igen, igen och återigen.

Leather Loop gör min Apple Watch betydligt snyggare och gör klockans design mer rättvisa med råge. Till och med min fru (annars väldigt svårflirtad) gav komplimanger till dess design, vilket är ett gott tecken. Tyvärr drar design och funktion inte åt samma håll denna gång, något som annars är Apples signum. Hade jag enbart betygsatt designen så hade det blivit full pott, tyvärr ser jag Leather Loop som en produkt med ett stort funktionsfel i det utförande den idag erbjuder.

Betyg 2/5

Leather Loop finns i totalt fyra stycke färger, svart, sten, blå, ljusbrun och kostar ca. 1700:-. Då Apple Watch ännu inte finns i Sverige så går det heller inte att beställa några tillbehör. Kolla in vår guide till hur du får tag på en Apple Watch eller ett tillbehör redan nu.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.