Test: HRT iStreamer

HRT (High Resolution Technologies) har tagit fram en ny produkt som heter iStreamer. Namnet avslöjar direkt vilket utbud produkten är tänkt för. Man kan koppla sin iPod, iPhone eller iPad till den för att plocka ut så bra ljud som möjligt innan det konverteras till analogt och skickas vidare

iStreamer är en högpresterande DAC som passar till iPad, iPhone eller iPod. HRT har sedan tidigare visat att man kan göra riktigt högkvalitativa USB-DAC:ar för rimliga pengar. iStreamer är en perfekt produkt för dig som har mycket musik på din bärbara spelare men inte vill förlora kvaliteten när du kopplar den till din stereo. Det iStreamer gör är att den tar digital data från iPoden, iPhonen, iPaden och kör den genom sin DAC, och ut kommer en analog signal med en bra kvalitet.

Jag har fått äran att testa dena coola pryl. Tyvärr har jag ingen proffs studio, så kunde inte testa den med riktiga proffs grejer. Men jag har testat den med en bra stereo och bra högtalare. Jag gick till väga så att jag testade ljudet med en vanlig hörlurs sladd från en iPhone och iStreamern med en annan iPhone och förstås samma låt. Först testade jag med en vanlig mp3 låt och sedan med en hög resolution låt. Jag skiftade mellan dem två och fick höra ljud skillnaden.

Resultat: Med tre personers öron kom vi fram till att med iStreamern vart det helt klart ett bättre ljud. Det blev bättre tryck och klarhet i ljudet. Det blev även en bas höjning. Största skillnaden var ljudets klarhet. Röster och annat diskant hördes på ett mycket klarare sätt vilket höjde ljud upplevelsen. Ljudskillnaden på en mp3 låt och en hög resolution låt kan jag inte påstå var någon jätte skillnaden. Så för att höra någon skillnad behöver man inte proppa iPhonen med hög resolution låtar, utan det blir bra ljud med mp3 filer.

Hur stor är skillnaden mellan en vanlig hörlurs sladd och iStreamer då? Jag kan säga så att det är inte direkt dåligt ljud med en vanlig hörlurs sladd om man har en bra stereo som man ändå kan ställa in bas och annat på. Men det är klart en ljud skillnad och iStreamer gör precis vad den är gjort för, tar fram ett bättre ljud.

Jag tror inte iStreamern är något för en studio då man inte använder iPhone som musik spelare. Men helt klart ett lyft för en vanlig stereo eller en hemma bio. Så den som har all sin musik på sin iPod/iPhone och vill ha ett bra ljud så rekommenderar jag iStreamer.

Det som var bra också är att laddaren man fick med funkar perfekt för att ladda iPhone, och den har även två uttag så när man inte använder sin iStreamer går det utmärkt att ladda två iEnheter.


Tekniska Specifikationer:
Elektriskt: Max Utgångssignal 2.25 Volt RMS
Frekvensgång (20 Hz / 20 kHz): 0dB/-.4dB
Brusnivå (DC -> 30 kHz): 28 uV
Signal/Brus (DC -> 30 kHz): 98 dB
THD+N (1 kHz FS 44.1 kS/s): .002%
Interface
Data Rate: 32k, 44k1 eller 48k
Upplösning: 16 bit
Överföringssätt: Host Mode (master)
Charge Output: upp till 2.1 Amp
Mått: 59x23x117mm (BxHxD)>

Produktinfo

  • Typ: Dok
  • Passar: iPhone, iPod, iPad.
  • Medföljer:iSteamer, Ström kabel, usb kabel, ljud kabel, transformator.
  • Pris: ca 1 990 kr
Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.