Test: Clic 360 för iPhone 7 Plus

Ett av mina absoluta favoritskal är Native Unions Clic 360 för iPhone 6/6s så därför är besvikelsen enorm när Clic 360 för iPhone 7 Plus havererar totalt.

Impact skeleton
Det mesta är sig likt från förra årets test till iPhone 6. Materialvalen med det vaxade canvastyget som möter ytterkanternas gummi är kvar, precis som insidans stötdämpande räfflor. Nu med en förändring hur Native Union valt att kalla funktionen, från 3D Mesh till Impact Skeleton denna generation men känslan och skyddaspekten är exakt densamma.

Native Union

Den stora skillnaden rent estetiskt är undersidan som nu täcks av gummiramen hela vägen runt, till skillnad från tidigare då i stort sett hela undersidan var oskyddad förutom i kanterna. Så långt är allt ok och precis som förra gången möts skydd och design på bästa tänkbara sätt.

Bugg

Sen kommer det nästintill oförlåtliga misstaget som Native Union gjort som tyvärr förstör allt. Gummiramen på mitt första exemplar satt för hårt, just där Power-knappen är placerad vilket ledde till att min iPhone ständigt gick till skärmen för att stänga av sig. Jag kontaktade kundtjänst, förklarade problemet och fick inom 2 dagar ett nytt exemplar utan krångel. Tyvärr led utbytesskalet av exakt samma problem och efter lite googlande kom jag snabbt underfund med att det är många som drabbats av samma fel för just denna modell.

clic 360 iPhone 7 Plus

Problemet går att åtgärda genom att bända ut gummit på skalet där Power-knappen sitter och efter en viss tid så slappnar gummit av något. Men den processen är inte hundraprocentig säker och knappens feedback genom skalet känns svag. Har man otur fixerar man fast knappen igen och problemet med att den blir ständigt nedtryckt uppenbarar sig på nytt.

När den inte gör det är skalet precis lika underbart att använda som jag minns det till min iPhone 6s. Tyvärr är bara frustrationen alldeles för stor innan man får det att fungera tillfredsställande.

Det här beteendet är naturligtvis totalt oacceptabelt och något som Native Union måste åtgärda snarast. Därför kan jag inte i dagsläget rekommendera Native Unions Clic 360 för iPhone 7 Plus till någon, speciellt inte om man bara vill sätta på ett snyggt och säkert skal och sen gå vidare med sitt liv. Den lösningen verkar ligga en bit bort just nu och Native Union har fått ett skavsår på förtroendekontot.

Betyg 1/5

Clic 360 för iPhone 7 Plus kostar från 329:-

Taggar:
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: