Test: Clic 360 för iPhone 6/6s

Native Unions Clic 360 skal för iPhone 6/6s erbjuder ett gediget skydd med slimmad design och en personlig touch. Vi gillar det skarpt!

Butik: Native Unions Clic 360 för iPhone 6/6S kostar 227 kr på LifeStyleStore

Betyg & Test: 5/5 – Se recension nedan

Ni som har läst mina tidigare tester av olika skal/skydd till iPhone vet att jag helst föredrar min telefon naken. Men det finns naturligtvis undantag där jag känner mig själv så pass mycket att ett skyddande skal är till sin rätt. Då använder jag mig helst av Apples egna läderskal med tajt passform, minimal design och ett ok skydd för vardagsolyckan. Nu har jag hittat en ny favorit som får sitta på hela tiden.

kartong

Direkt ur kartongen är det bara att placera in sin iPhone vilket är en enkel uppgift tack vare att ytterkanterna är något mjukare än resten av skalet. Väl på plats är passformen exemplarisk och det är inga problem att trycka på varken volym eller powerknapparna. Clic 360 täcker hela telefonen ända ner till bottensidan som där är öppen. Ett klokt val som gör att man inte behöver stöta på problem om man har olika dockningsstationer som annars brukar vilja trilskas när lightningkontakten inte når in hela vägen.

Native union clic 360

Med ett flertal olika materialval ger Native Union sitt Clic 360 en unik och skön känsla med olika strukturer, något jag verkligen gillar. Ytterkanten med sin mjuka gummikänsla för greppets skull, 2/3 av baksidan är täckt i vaxat canvastyg som ger en otroligt skön textur och sista tredjedelen som täcker diagonalen kring kameran är samma gummidel som täcker skärmens yttersidor. Som pricken över i:et har Native Union fäst en liten läderbit på baksidan med sin logga. Snyggt!

På insidan av skalet sitter ett stötdämpande material som Native Union kallar 3D Mesh. Om vi suddar bort alla fina benämningar så är det kort och gott ett räfflat gummimaterial som tryggt omfamnar iPhonen. 3D Mesh tillsammans med gummiramen som också täcker en bit in och ovanpå skärmen ger ett ordentligt skydd utan att kännas klumpigt.

clic 360 sida

Förutom att det estetiska tilltalar mig så faller jag pladask för materialvalen man gjort, mest för känslan det ger i handen. Clic 360 känns både premium och personlig på en och samma gång. Det märks att Native Union inte bara stirrat sig blinda på att göra ett säkert och snyggt skal, det ska kännas bra också.

Clic 360 är det absolut bästa skal jag någonsin placerat på min iPhone. Allt från skyddsaspekten, designen, till materialvalet som lever i en perfekt symbios gör att jag för första gången någonsin inte föredrar min iPhone naken. Då kan det inte bli annat än en fullpoängare.

Betyg 5/5

Finns i fem olika färger 

Butik: Native Unions Clic 360 för iPhone 6/6S kostar 227 kr på LifeStyleStore

 

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: