Test: Catalyst för iPhone 6

Catalyst är ett skal för den väldigt aktiva eller den extremt försiktiga ägaren av en iPhone 6. Med en IP-68 klassning som innebär ett vattentätt skydd ner till 5 meter samt att den tåls att tappa från en höjd av 2 meter bör den täcka mångas behov. Om man inte har något emot att fullständigt klä in sin iPhone i både livrem och hjälm vill säga.

Butik – Olika modeller av Catalyst kostar ca 500 kr på LiftestyleStore

Recension – Läs nedan

Catalyst dubbel
Installationen är simpel och endast i två steg. Först placerar jag min iPhone i frontskyddet och fäster sen bara baksidan tills det klickar. Vill jag, kan jag sen sätta på det medföljande handledssnöret för att öka säkerheten ytterligare.

Med tanke på det totalskydd Catalyst erbjuder så slås jag direkt av hur pass slimmad designen ändå är med sina blygsamma 11.4 mm i tjocklek. Jag har inga problem med att höra ljud i samtal och heller inte fått klagomål av motparten. För musik eller filmtittande blir ljudet något dovare men det går lätt att åtgärda med att släppa på gummiflärpen som täcker hela bottensidan.

Catalyst baksida

Trotts en skyddshinna kring både kamera och blixt upplever jag ingen märkbar skillnad gällande bildkvalité på mina foton. Likaså har tillgången till Touch-ID inte krånglat en enda gång under hela testperioden, trots att ytterligare ett lager har applicerats jämfört mot mitt annars vardagliga användande. Powerknappen på sidan blir dock lite svårare att trycka ner vilket var ett irritationsmoment innan mitt muskelminne ställde om till rätt styrka. Att flippa över till ljudlöst sköts genom ett vridhjul och har fungerat felfritt.

Målgruppen för den här typen av skal, åtminstone vad jag inbillar mig, bryr sig inte så mycket om designen. För let´s face it, den fullständigt dödar formfaktorn Jony Ive lagt så mycket kärlek och omsorg till. Men det är klart, stöt- och vattenskydd kräver sina kompromisser och för mig blir detta skal mer säsongsbetonat än något som sitter på varje dag. Då bör det också tilläggas att jag lever ett ganska så lugnt och stillsamt liv långt ifrån höga berg och djupa hav och inte direkt är den tilltänkta konsumenten för Catalyst skydd.

Jag gillar det faktum att den är vattentät, att min iPhone överlevde fallet från kontorskanten och att skalet är slimmat värre med tanke på all skyddsfunktion. Prislappen på 699:- nischar nog målgruppen något, men jag kan absolut se mig själv använda skyddet både på denna vinters sista skidresa och kommande båtutflykter i både sol och regn. Speciellt med tanke på att den är designad för att möta militärstandarden ”MIL-SPEC 810G”, då känns det som ett skal på anabola sterioder där jag kan ramla hur många gånger som helst i skidbacken.

 Pris och butik?

Butik – Olika modeller av Catalyst kostar ca 500 kr på LiftestyleStore

Betyg 4/5

Betyg 3½/5


Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela:

Comments are closed.