Stort test: Apples iPad Case

I dag kan man hitta en otroligt stor mängd skydd till sin iPad som är estetiskt tilltalande eller som har praktiska egenskaper. Ett av dessa är Apples iPad Case som försöker kombinera stil med funktion. iPhoneguiden.se har därför testat och tyckt till! Är Apples fodral prisvärt, ett bra skydd och gör det din iPad mer användbar?

I första anblick känns Apples iPad Case ganska så annorlunda till ytan, detta är på grund av det materialval Apple gjort. Skyddet är helt täckt av ett mikrofiberliknande material som för vissa kan kännas lite konstigt till en början. Materialet har en mörkare ton och smuts kan därför lättare ses, men det är för övrigt lätt att rengöra. Materialet erbjuder även stor resistans mot märken, så som repor, revor eller dylikt. Det sistnämnda är en mycket trevlig egenskap.

iPad är från början ganska stilfullt designad med sitt bakstycke av aluminium. Dock är aluminium inte den greppvänligaste ytan när man reser runt eller handskas med iPaden. Apples skydd löser detta problem med hjälp av texturvalet och som resultat blir greppvänligheten riktigt bra.
Det som vi uppskattar lite extra här på iPhoneguiden.se är mobiliteten av iPad. Den tar jämförelsevis inte någon större plats. En egenskap som inte försämras med Apples iPad-skydd. Det är riktigt tunt och tillför totalt inte någon större skillnad på storleken.

Något som kan vara intressant att tillägga är att när vi till en början försökte stoppa vår iPad i skyddet var det ganska trångt och man var tvungen att ta i relativt hårt och lirka in iPaden. Men efter ett tag mjuknar skyddet upp och det blir smidigt att både ta in och ut iPaden närhelst du önskar. Detta är speciellt viktigt för de som ofta måste ta ut sin ipad ur fodralet för att kunna ansluta den till en dockningsstation.

En trevlig detalj är att det finns en liten flik som stänger in iPaden i fodralet, detta synes på bilden nedan. Detta gör att när allt är väl på plats så omsluts iPaden från alla sidor och är därmed helt skyddad i det avseendet. Det hela blir även estetiskt bättre med denna typ av förslutning.

Något som är mindre bra med detta fodral är att vi inte riktigt får tillgång till alla knappar så smidigt som man skulle vilja. På bilderna här kan ni se hur det finns utskärningar i sömmen för att få åtkomst till iPadens knappar. Det är just en sådan utskärning för ”Tyst läge” -knappen som är dåligt utformat. Knappen i fråga är placerad alldeles intill sömmen och om man inte har litet längre naglar kan det vara svårt att komma åt denna med skyddet på.

Om vi fortsätter över till den praktiska delen så erbjuder Apples iPad Case oss praktiska finesser som gör iPaden mycket mer användarvänlig. På baksidan kan vi finna en liten flik, det är i denna som framsidan av fodralet trycks fast så att man senare kan vinkla sin iPad som illustrerat på bilden nedan. På så sätt får iPaden nu möjlighet att placeras i ett lätt lutande läge, eller, om man så vill, i ett stående läge. Det förstnämnda är väldigt praktisk när man har sin iPad liggandes på exempelvis bordet, då ändras skärmen till landskapsläge och man får då ett mer naturligt sätt att skriva på det virtuella tangentbordet.

Det stående läget har visat sig vara mer användbart när man ser på film eller använder sig av iPadens inbyggda bildspel. Men det måste tilläggas att det stående läget inte erbjuder alltför mycket stabilitet. Så man måste vara försiktig så inte det hela inte tippar. Vidare vill vi ändå påpeka att denna typ av praktiska funktion bidrar till värdet.

Ett litet minus på Apples iPad Case är den söm som går runt i större delen av fodralet.  Detta är något som enligt oss drar ner på värdet. Det ser nästan ut som om de glömt att trimma sömmen under tillverkningen. Som resultat får man en någorlunda vass kant som går runt hela skyddet och som kan göra det lite obekvämt när man håller sin iPad. Dock kan man kanske tänka sig att denna söm bidrar till lite extra skydd om man nu skulle råka slå sin iPad på en kant eller liknande.

Vill du ha ett skydd till din iPad som inte är för klumpigt, men som samtidigt erbjuder skyddande egenskaper och därtill även vissa praktiska funktioner som höjer användarvänligheten på din iPad så kanske detta skydd är för dig. Anser du att de 379 kronorna är helt okej för Apples iPad Case så kan vi varmt rekommendera fodralet.

Apples iPad Case finns bland annat på Apple Store, men också hos merparten av återförsäljare som säljer iPad eller Apple-tillbehör.

Betyg 4/5

Om Du har några frågor eller funderingar angående iPad Case går det gärna att kommentera nedan eller kontakta undertecknad skribent.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.