Recension: Vridbar bordsladdare för iPhone 3G och 3GS

Något som sticker i mångas ögon är den något knappa batteritiden iPhone har. Det går inte en dag utan att telefonen måste pluggas in i datorn eller eluttaget och för många är det ett riktigt elände att hitta diverse sladdar och kablar. Med en snygg och effektiv dockstation blir laddningen dock betydligt enklare och du slipper leta efter din kabel varje gång iPhone behöver ström.

Det finns en mängd dockstationer ute på marknaden, den ena bättre än den andra och man kan fråga sig vilken av alla dessa man egentligen ska använda sig av. Att laddarna skiljer sig i pris är en självklarhet men frågan är om man får vad man betalar för? Vi har testat iPhone 3G Rotation Bordsladdare från Mytrendyphone.se.

Bordsladdaren levererades i en liten smidig kartong och det första intrycket var allt mer än positivt. Med en stadig fot och en flexibel rotationsplattform placeras iPhone i dockstationen med en perfekt vinkel. Passformen för telefonen är oslagbar och det är bara att slida ner telefonen för att sedan höra den klassiska docksignalen.

Stativet går att koppla in både i datorn samt väggen med den medföljande USB-adaptern. En positiv aspekt är att laddaren inte bara återupplivar telefonen utan även stödjer synkronisering när den är kopplad till datorn.

Dockningsstationen ger en flexibel möjlighet att placera telefonen både horisontalt och vertikalt. Om man endast vill ladda iPhone eller synka den kvittar dock funktionen att ha ett vridbart stativ. Flexibiliteten blir istället aktuell om man vill ha ett bra ställ för telefonen när man kollar videoklipp eller film, med den horisontella lutningen ges en perfekt vinkel.

Bordsladdaren har inga större nackdelar. Det enda jag reagerade på var den blåa indikatorlampan på stativets framsida som var på tok för stark om man har för avseende att ha stället på nattduksbordet. När jag laddade iPhone den första natten lös dockstationen upp hela rummet, detta är även anledningen till varför lampan är övertejpad.

Bordsladdaren kostar 224 kronor och går att beställa på mytrendyphone.se. Är man i behov av en dockstation är denna definitivt ett alternativt, den är dock inte att rekommendera om man vill ha en bordsladdare vid sängen och är känslig för ljus. Den målgrupp som jag främst rekommenderar iPhone 3G Rotation Bordsladdare till är er som vill ha ett bra ställ när ni kollar på videoklipp.

  • Stadig och snygg laddare
  • Horisontal- och vertikalplan
  • Synkroniserar iPhonen i datorn
  • Relativt billig
  • För stark lampa om den används nattetid.
  • Tysk manual, om man är i behov av den.
iPhone 3G Rotation Bordsladdare

Passar till: iPhone 3G & iPhone 3G S
Köp: iPhone 3G Rotation Bordsladdare

 

 

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela: