Test: Navigon Design Car kit

I veckan anlände Navigons bilhållare för iPhone 3G och 3GS till oss och vi har under ett par dagar testat denna trevliga hållare.  Med snygg och funktionell design håller Design Car Kit din iPhone stadigt, säkert och alltid fulladdad under resan.

När vi öppnar kartongen hittar vi själva hållaren med sugkoppen som håller det hela i vindrutan. I andra änden av hållaren finns en kulled som ska hålla fast plattan där iPhonen monteras. I den tredje påsen finner vi laddaren, dockningssladden och en USB-adapter från Belkin som ska sitta i cigarettuttaget. Vill man, kan man använda den vita dockningssladden som man fick med iPhonen vid köp eller en FM-sändare. Toppen!

Stark och stabil hållare

Navigon Design Car Kit leveras med en mycket stabil och säker hållare. Även under denna snöiga tid då väglaget är mycket stötigt uppstår väldigt lite vibrationer. Armen är kraftig och kort. Att montera hållaren är enkelt och sker på några minuter. Hållaren går även att dela upp i två delar, armen och en platta där iPhonen sitter, som är enkel att ta bort om man vill ta ned iPhonen.

Plattan som ni ser på bilden håller iPhonen på plats. I varje hörn finns flikar som klämmer åt och håller iPhonen på plats – som en smäck. Har man skal på sin iPhone måste man tyvärr ta av det, men med tunnare skydd som t.ex. Invisible Shield går det att få dit den. Volymknapparna, vilo-/väckningsknappen, hörlursuttaget och dockkontakten kommer man åt utan problem. En stor fördel om man vill använda en speciell laddare eller FM-sändare. Plattan har även ett litet hål för kameran, om man nu vill använda den.

På baksidan av plattan finns en kulled som går att snurra 360°, vilket är perfekt om man vill ha iPhonen i landskaps- eller porträttläge, samt vinkla åt olika håll. Med en skruv kan man ställa hur hårt kulluden ska sitta. Jag hade dock sett en annan konstruktion på den anordningen eftersom man behöver en insexnyckel med rätt storlek för att kunna justera och det är inte alla som har det hemma. Även om man lättar på skruven är den väldigt trög att vrida, men hellre det än att den sitter löst och iPhonen skakar.

Den klassiska sugkoppen

För att fästa hållaren i rutan används den klassiska sugkoppen, eller ”sugploppen” som den också kallas. På andra sidan sitter en gömd, liten arm som man spänner åt sugkoppen med, och ett sug bildas när den hålls mot fönstret. Dock har jag erfarenheten av att dessa sugkoppar fungerar dåligt i kylan då de blir hårda, men under testet har jag inte upplevt några problem med den. Den sitter verkligen stenhårt. Absolut ingen risk att den ramlar ned från vindrutan.

Laddaren som följer med är från Belkin och kommer i två delar, adaptern för cigarettuttaget och dockningssladden. Inga problem att byta sladden till en annan eller använda en FM-sändare om man vill det. Det är ett stort plus.

Notera att ingen Navigation-mjukvara följer med Design Car Kit. Om du saknar mjukvaran kan du köpa Navigons applikation på App Store från 659 kr.

Slutsats

Navigon Design Car Kit är utan tvekan en toppenprodukt till din iPhone. Konstruktionen är enkel och gör verkligen det den ska, den håller fast din iPhone säkert och stadigt vid vindrutan. Något jag saknar är en extern GPS-mottagare då iPhone kan tappa signalen ibland. Men för det priset Design Car kit säljs idag är den prisvärd och den rekommenderas om man vill ha en enkel och stabil bilhållare för sin iPhone.

Tävling

Var med och tävla med iPhoneguiden.se och du kan vinna Navigon Design Car Kit. För mer information klicka här.

Fler bilder:

Produktinfo

  • Typ: Bilhållare
  • Passar: iPhone 3G och 3GS
  • Medföljer: Hållare och laddare
  • Pris: 400 kr
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.