Test: Nomad Horween – Läderband till Apple Watch

Nomad som tidigare utmärkt sig med snygga Apple-tillbehör har tagit hjälp av Horween, vars kunskap om läder sträcker sig tillbaka över 100 år. Ett samarbete som resulterat i ett av marknadens bästa armband för Apple Watch.

Det är något speciellt med äkta läder.
Att Horween har över 100 års erfarenhet av läder märks direkt vid uppackningen då både den klassiska doften och känslan av äkta läder uppenbarar sig direkt när jag lyfter upp Nomads Horween Modern Build ur sin förpackning. Det osar kvalité.

nomad horween
Lädret tillsammans med Nomads känsla för design och detaljer, då tänker jag främst på valet att göra ganska så markerade fästen (det som placeras i klockan) gör att jag numera har en ny favorit till min Apple Watch. Klockan får ett kaxigare utseende men bibehåller ändå samtidigt ett elegant utseende som fungerar lika bra till vardags som vid finare tillfällen.

on hand

Rent estetiskt så har Apples egna Leather Loop varit min absoluta favorit innan. Tittar jag mer på bekvämlighet så har deras Sportband varit oslagbart. Tills nu vill säga. Nomads band sitter verkligen bekvämt och det blir mest uppenbart då jag under en dag aldrig lägger märke till det. Med sin lätta vikt och fasta konstruktion har jag än så länge undvikit ”falska vibrationer” vilket är ett stort plus och något som Leather Loop annars kan driva mig till vansinne på. Att jag sen är svag för kombinationen av det silvriga stålet och det bruna lädret borde vara ganska så självklart vid det här laget.

nomad modern strap
Ska jag hitta något negativt så är det att jag är lite förvånad att Nomads ståldetaljer inte matchar stålet på Apple Watch då man valt en borstad finish. Nu är jag petig då det egentligen bara syns på nära håll men ändå värt att nämna.

Nomad
Nomad ger ett klassiskt läderband en modern touch och med en kvalité Apple själva säkerligen är lite avundsjuka på. Jag har inte bytt band sen detta kom i min ägo och till viss del känns det faktiskt som om hela min klocka fått ett nytt utseende. Likaså slår den mitt medföljande läderband till första generationens Apple Watch med hästlängder både vad det gäller känsla och utseende. Det ska mycket till om jag ska byta band den närmsta tiden.

Betyg 4,5/5

Nomads Horween läderband för Apple Watch finns att köpa på deras hemsida för 59,95 dollar plus 10 dollar i frakt (totalt ca. 625:-). Tänk också på att moms och tullavgift kan tillkomma på ca. 200:-.

admin

admin

Skribent

Dela: