Recension: Fartvarnare till iPhone hjälper bilister hålla hastigheten

Ny svensk app till iPhone hjälper dig att hålla hastigheten på de svenska vägarna. Om alla höll hastigheterna skulle drygt 100 liv sparas varje år.

Fartvarnare är en ny svensk app till iPhone som ska hjälpa bilister att hålla farten och på så sätt öka säkerheten i trafiken, men även sänka bränsleförbrukningen. Vi har gjort ett test av appen för att se hur den fungerar.

Med ett enkelt gränssnitt visar Fartvarnare den aktuella hastighetsbegränsningen för den väg du befinner dig på, klart och tydligt. Kör du för fort varnar applikationen dig genom att den spelar upp ett ljud och ikonen för hastighetsbegränsningen blir helt röd. I inställningarna kan man även välja mellan tre olika ljud och justera volymen. Det märks väl om man kör för fort.

Tillsammans med den aktuella hastighetsbegränsningen kan du även välja mellan att se den aktuella hastighet du färdas i eller en enkel karta med din position. Här hade det dock varit trevligt om kartvyn roterar efter den inbyggda kompassen i iPhone 3GS och iPhone 4.

Fartvarnare är simpel, men mycket användbar app till iPhone eller iPad som borde finnas i alla bilar. Den fungerar perfekt och gör utan tvekan det den ska. Informationen för hastighetsbegränsningarna hämtas även från Trafikverkets databas, vilket ger en uppdaterat och korrekt information.

Fartvarnare kostar 49 kr och fungerar på iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 samt iPad WiFi + 3G. Tyvärr har grafiken inte anpassats för den stora skärmen på iPad, men förutom det är Fartvarnare en väldigt bra applikation.

Betyg 4/5

Fartvarnare - Gebbia

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.