Dubbeltest: HoverDock för iPhone och Apple Watch

Det här är ett dubbeltest av Just Mobiles HoverDock där vi tittat närmare på varianterna för både iPhone och Apple Watch. Med inbyggd kabelgömma och ett yttre skal av aluminium finns det mycket att gilla med den stilrena enkelheten och smart kabelhantering.

Butik – HoverDock för iPhone kan köpas via Iphonebutiken för 389 kr  — HoverDock för Apple Watch kan köpas via Iphonebutiken för 399 kr 

Recension – Läs nedan

HoverDock tom

Sida vid sida är det inte mycket som skiljer dessa två dockor isär. Den observante lägger kanske märke till att den till höger på bilden har en något upphöjd kabelklämma, vilket är för att spänna fast Lightningkabeln till en iPhone. I övrigt är dimensionerna och designen identiska vilket gör att de passar bra ihop såväl på kontoret som bredvid sängen.

På tal om design så består HoverDock av plast omgivet av en snygg aluminiumram som täcker yttersidan. Även om plasten känns, ja plastig så är det ändå det silvriga och kalla aluminiumet som ger det bestående intrycket då plastdetaljerna inte syns när iPhone eller Apple Watch laddas. Undersidan är också lätt gummerad som gör att den står still och inte glider runt allt för lätt.

Sladdgömma

Det stora finnessen här är utan tvekan den inbyggda sladdgömman som viras samman i en enkel monteringsprocess och efter eget önskemål lämnar man kvar den bit som krävs för att nå närmaste eluttag. Observera dock att ingen laddsladd ingår till något av tillbehören.

En trevlig detalj är att det till HoverDock för iPhone medföljer ett litet fäste som fästs på Lightningkabelns topp för att på så sätt även fungera till iPhones med skal. Något jag faktiskt saknar på min Philipsdocka idag.

Med sladdar

HoverDock för Apple Watch är begränsad till att enbart fungera i Sängbordsläge, dvs att tid och datum visas likt en väckarklocka. Ingen nackdel alls utan egentligen det snyggaste och praktiska sättet att ladda sin klocka på men jag hade ändå önskat mig ett tillbehör som åtminstone gjort det möjligt att ladda den liggandes mitt på plattan också.

HoverDock vid sängen

Som namnet tyder på så ger HoverDock illusionen att min iPhone (eller Apple Watch) svävar och även om det inte är någon magi inblandad (och svävigheten tvivelaktig) så är dessa två dockor väldigt eleganta i sin enkelhet. Mycket tack vare aluminiumramen och sladdgömman. Att HoverDock dessutom säljs till ett relativt trevligt pris gör det väldigt lätt att rekommendera båda varianterna.

Pris och butik?

HoverDock för iPhone kan köpas via Iphonebutiken för 389 kr

HoverDock för Apple Watch kan köpas via Iphonebutiken för 399 kr 

Betyg 4/5

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

Mobiltillbehör X & XS

Stort utbud av mobiltillbehör till iPhone X samt iPhone Xs.

Till Butik / Beställ

Mobiltillbehör iPhone XR

Stort utbud av mobiltillbehör till iPhone Xr

Till Butik / Beställ

Tillbehör iPhone XS Max

Stort utbud av mobiltillbehör till iPhone XS Max

Till Butik / Beställ
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: