Test: WOWee – Portabel högtalare i toppklass

Högtalare och portabla dockstationer dräller det av på marknaden. Från billiga kopior till exklusiva topprodukter går det att hitta portabelt ljud som är en ren fröjd för örat, vi på iPhoneguiden har testat en av dessa, WOWee One Speaker från iPhonebutiken.se.

WOWee är ett litet kraftpaket som levererar bra ljud med en underbar bas. Produkten använder en patenterad högtalarteknik som förhöjer ljudet vid plana ytor, exempelvis bord, väggar och fönster. Genom att lägga WOWee på en bänk eller trycka den mot ett fönster förhöjs basens respons och ljudets kvalitet dramatiskt. Till skillnad mot ”vanliga” högtalare ges verkligen ett kvalitativt ljud i denna minimala enhet som endast väger 200 gram.

Sett till enhetens storlek och ljudkvalitet levererar produkten mycket mer än väntat. Genom att enkelt koppla in iPhone, iPod eller iPad via en 3,5 mm ljudkabel har man med sitt högklassiga ljud var man än befinner sig. Tack vare det välutvecklade batteriet håller WOWee 20 timmar per laddning där den enkelt laddas via en vanlig USB. Kvaliten på One Speaker verkar dom inte heller ha tummat på, efter att ha tappat högtalaren tre gånger från relativt höga höjder spelar den fortfarande med ett lika toppklassigt ljud.

Det finns inte många aspekter som talar ner WOWee utan över lag är det en fascinerande och bra liten pryl. Det finns dock sidor hos högtalaren som Gel Audio skulle kunna göra bättre. Eftersom högtalarens respons maximeras på framförallt fönsterrutor borde det ha funnits någon form av sugpropp på enheten så den gick att fästa på räta ytor, exempelvis väggar och fönster. Jag tycker också att en portabel laddare borde integreras i paketet, dom kan alltid vara bra att ha med när man är på resande fot.

WOWee One Speaker kostar 599 :- och går att köpa på iPhonebutiken.se.

  • Ljud i toppklass
  • Liten och portabel
  • Snygg
  • Relativt stöttålig
  • Inget bra fäste för räta ytor

Betyg:

WOWee One Speaker

Passar till: Alla prylar med 3,5 mm-anslutning för ljud.

Medföljer: WOWee högtalare, USB-kabel för laddning, 3,5 mm ljudkabel och en tygväska för högtalaren.

Köp: WOWee One Speaker hos iPhonebutiken.se

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.