Test: Griffin TuneJuice 2 – längre batteritid till iPhone och iPod

I ett par veckor har jag testat riffin TuneJuice 2 som kom till väl användning när jag till och med var utan el, i ett antal dagar under min resa. Mitt största problem var just att hålla min iPhone vid liv och min räddnig var TuneJuice från Griffin.

TuneJuice är en väldigt enkel lösning vars syfte är att förlänga batteritiden för din iPod, men även iPhone. Som det står på förpackningen, den är gjord för iPod och fungerar med iPhone och det förklaras enkelt eftersom iPhone drar mycket mer ström.

Som man kan se på bilderna är Griffinladdaren ett mindre paket som rymmer fyra AAA-batterier och till den går en 5 cm lång sladd för anslutning till din enhet. Ett plus för dockkontakten som inte lossnar i första taget.

Batteripaketet har en trevlig design med matt yta och utan några vassa kanter, vilket minskar risken för repor på iPoden eller iPhonen. Nackdelen är formen, den är något tjockare än iPhone på grund av batterierna och blir lätt klumpig i mindre fickor.

Att TuneJuice använder sig av vanliga batterier är både för och nackdelar. Det är enkelt att byta ut batterier och man kan vara utan eluttag hur länge som helst, så länge man har batterier förstås. Som i andra produkter med inbyggda litiumbatterier måste man oftast ha tillgång till en USB-port eller eluttag, men batteristyrkan varar förstås längre.

Enligt Griffin ska TuneJuice ge 24 timmar musik och 6 timmar video på iPod Nano 3G, för iPhone ger batteripaketet 1,5 timme surf och 2 timmar samtalstid med fyra AAA-batterier. Det är dock svårt och säga exakt hur mycket batteri den ger eftersom det beror på vilka funktioner man använder i telefonen och om 3G och Wi-Fi är aktiverat eller inte. TuneJuice laddar dock aldrig din enhet, utan bara förlänger batteritiden. Skulle batteriet i din iPhone eller iPod ta slut blir Tunejuice inte till mycket hjälp. Mitt tips till dig är att ha Tunejuice igång från början.

För att testa hur länge Tunejuice ger ström använde jag min iPhone 3G. Under resan stängde jag även av Push Notifications, Push för Mail, Wi-FI, och 3G för att minska batteriförbrukningen. Med fyra helt nya AAA-batterier, från en bra batteritillverkare bör noteras, höll Tunejuice igång i ungefär 60 minuter. Därefter slutar iPhonen visa laddningsikonen, och det betyder att iPhonen inte laddas med full styrka eller inte laddas alls. Med andra ord behövs det en hel del batterier för att hålla sin iPhone vid liv.

Griffin TuneJuice är perfekt för dig som vet att du inte har möjlighet att ladda din iPhone eller iPod inom närmsta dagarna, men tänk på att det krävs en hel del batterier för att hålla en iPhone vid liv och Tunejuice laddar aldrig någon enhet. För 269 kr är det en bra räddning på resan, men jag rekommenderar att ta en titt på Mophie Juice Pack Air eller Mili Power Skin som ger betydligt längre batteritid till iPhone.

Griffin Tunejuice

Passar till: iPod och iPhone
Medföljer: Tunejuice 2 och 4 st AAA-batterier
Köp: Griffin Tunejuice 2 hos iPhonebutiken.se

admin

admin

Skribent

Dela: