Test: Elago S3 – Skyddet med passform

Marknaden väller av skyddskal för Apple iPhone. Allt från skal i hårdplast till tunnare plastfilmer som appliceras på den lättrepade baksidan. Att veta vilket skydd som är smidigast, mest lätthanterligt och över lag bekvämast kan vara väldigt svårt, vi har testat Elago S3 Case från iPhonebutiken.se.

Vid första anblicken ges en väldigt exklusiv uppfattning om Elago. Till skillnad från många andra hårdplastskydd levereras Elago S3 i en Apple-liknande påse som är snyggt förseglad. Skyddet i sig känns inte alls plastigt som många skal faktiskt kan göra, dock kan detta vara ett resultat av att skalet är gjort av ultra-tunn polykarbonat. Sett till tillverkarnas beskrivning framgår det att skyddet är okrossbart och ytbehandlad med polyeretan för bättre grepp och skydd mot repor, vilket verkar vara realistiskt.

Jag har lagt vantarna på skalet i en veckas tid och måste säga att jag är väldigt imponerad. Jag är inte bara imponerad över skyddets förmåga att motstå stötar utan även över den otroligt välutvecklade passformen. Skyddet är stilrent och det känns knappt att det är på plats. Vikten är försumbar och kanterna glappar inte för fem öre. Man kan tycka till en början att skyddet kostar ovanligt mycket för att vara ett plastskal men det finns anledningar till att det gör det.

Elago S2 finns i åtta olika färger, transparent, svart, röd, marinblå, gul, gun metal, silver samt vit. Skydden kostar 199 kronor och av min bedömning finns det inga svagheter hos skyddet. För alla som känner att iPhone måste skyddas ytterligare rekommenderar jag starkt Elago S3.

  • Solid, stilrent och den otroliga passformen
  • Svårt att ta loss skalet (när det behövs)

Betyg: 5/5

Elago S3 Case

Passar till: iPhone 3G och 3GS
Medföljer: Elago S3 Case och Universal Dock Adapter
Köp: Elago S3 Case hos iPhonebutiken.se

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.